دسته‌بندی نشده

نصب دوربین های بی سیم در خانه

تامین امنیت خانه دغدغه افراد زیادی است که در این راستا سعی می‌کنند تدابیر مختلفی را بیندیشند. استفاده از دوربین‌های مداربسته بی سیم یک ابزار کارآمد و محبوبی است که می‌توان از آن برای نظارت و حفاظت محیط زیست استفاده کرد.

دوربین‌های بی سیم برخلاف دوربین‌های سنتی به کابل کشی پیچیده و نصب دشوار دیگر نیاز ندارند و نصب این دوربین‌ها بسیار آسان است. شما می‌توانید در هر محیطی آنها نصب کنید. از طرفی امکان کنترل از راه دور این دوربین‌ها هم وجود دارد. همین عوامل باعث شده که بتوان با کمک این دوربین‌ها امنیت خانه را به خوبی تامین کرد.

چرا دوربین‌های بی‌سیم برای خانه شما انتخاب هوشمندانه‌ای هستند؟

در طی چند سال اخیر نصب سیستم دوربین مداربسته در خانه فرایند پرهزینه و پیچیده بود. برای نصب آنها به سراغ نصابان حرفه‌ای می‌رفتند. در طی نصب کابل کشی های طولانی، محدودیت مکانی، سوراخ کردن دیوارها از جمله چالش‌های اصلی به شمار می‌رفت.

با پیدایش دوربین‌های مداربسته بی سیم این موانع تا حد زیادی برطرف شدند. دوربین‌های مداربسته بی سیم عمدتاً به وسیله وای فای به شبکه خانگی وصل می‌شوند. این قابلیت باعث شده که در محل نصب انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند. از طرفی شما از هر نکته جهان می‌توانید به این دوربین‌ها دسترسی پیدا کنید.

مزایا

استفاده از دوربین‌های مداربسته بی سیم یک سری مزایا و معایبی دارد که هر کاربری باید در ارتباط با آن نکات لازم را بداند.

سهولت نصب

مهمترین مزیت این دوربین‌ها آن است که شما نیازی به کابل کشی دیتا نخواهید داشت و یا اگر نیاز داشته باشید، در محدوده کوچکی این کار انجام می‌گیرد. این روش باعث شده که نصب دوربین‌ها هم ساده‌تر و هم سریعتر انجام بگیرد و دیگر نیازی به سوراخ کاری گسترده در دیوار وجود ندارد. در بسیاری از مدل‌ها این دوربین‌ها با باتری کار می‌کنند، پس دیگر شما حتی به کابل برق هم احتیاجی ندارید.

انعطاف‌پذیری در محل نصب

شما می‌توانید دوربین‌ها را در هر مکانی که سیگنال وای فای وجود دارد نصب کنید. برخی دوربین‌ها به منبع تغذیه هم نیاز دارند که باید این عامل را در نظر بگیرید. این قابلیت‌های دوربین باعث شده که در صورت نیاز بتوانید به آسانی دوربین‌ها را جابجا کنید.

 دسترسی از راه دور

استفاده کردن از اپلیکیشن‌های اختصاصی موبایل به شما کمک می‌کند تا بتوانید تصاویر را به صورت زنده مشاهده کرده و ویدیوهایی که ضبط شده را بازبینی کنید. شما از هر کجای دنیا می‌توانید هشدارهای امنیتی را دریافت نمایید.

مقیاس‌پذیری

برای اضافه کردن دوربین‌های بیشتر به سیستمی که دارید، روش کار بسیار آسان‌تر است.

قابلیت‌های هوشمند

بسیاری از دوربین‌های بی سیم دارای یک سری قابلیت‌های هوش مصنوعی چون انسان، حیوان، خودرو، قابلیت ایجاد صدای دو طرفه، تشخیص چهره، آژیر و نورافکن هستند.

 ظاهر زیباتر

مشخص نبودن بودن کابل‌ها در این دوربین‌ها باعث شده که به فضای داخلی و خارجی خانه جلوه بهتری ببخشد.

 معایب

  • پایداری و کیفیت تصویر این دوربین‌ها به شدت به قدرت و پایداری سیگنال وای فای در محل نصب بستگی دارد. نقاط قوت وای فای می‌تواند مشکل ایجاد کند.
  • دوربین‌هایی که باتری دار هستند، نیاز به شارژ مجدد و یا تعویض باتری به صورت دوره‌ای دارند و این ممکن است شما را دچار دردسر کند.
  • دستگاه‌های بی سیم دیگری که در خانه وجود دارد، مثل تلفن‌های بی سیم و یا مایکروویو ممکن است که در عملکرد این دوربین‌ها تداخل ایجاد کرده و عملکرد آنها را مختل کند.
  • دستگاهی که به شبکه وصل می‌شود، یک سری نقاط ضعف امنیتی دارد. در این زمینه اگر اقدامات امنیتی لازم مثل رمز عبور قوی رعایت نشود، می‌تواند به راحتی به دوربین‌ها نفوذ کند.
  • برای پخش زنده با کیفیت بالا و برای ذخیره سازی ابری شما نیاز دارید که پهنای باند آپلود اینترنت شما کافی باشد.
  • برخی از مدل‌های پیشرفته‌تر دارای قابلیت‌های هوشمندی هستند که باعث شده نسبت به دوربین‌های سیمی قیمت گرانتری داشته باشند.

انواع دوربین‌های بی‌سیم خانگی

دوربین‌های بی سیم در انواع مختلفی تولید شده‌اند که هر کدام از آنها هم ویژگی‌های خاصی دارند و هم در موارد خاصی می‌توان از آنها استفاده کرد.

دوربین‌های داخلی

دوربین‌های داخلی برای اتاق‌ها، راهروها و نظارت به کودکان و یا حیوانات خانگی بسیار مناسب هستند. دوربین‌ها هم ابعاد کوچک‌تری دارند و هم طراحی آنها زیبا است. آنها دارای قابلیت چرخش افقی و عمودی، صدای دو طرفه، قابلیت دید در شب و مادون قرمز را دارند. این دوربین‌ها در برخی مدل‌ها به شکل لامپ هستند.

دوربین‌های بیرونی

این دوربین‌ها برای نظارت به درب، کاراژ، حیاط، پارکینگ و ورودی‌ها بسیار مناسب هستند.

دوربین‌های بیرونی در برابر شرایط آب و هوایی مقاومت خوبی دارند، قابلیت دید در شب آنها قوی است که با استفاده از مادون قرمز و یا نور رنگی انجام می‌گیرد. این دوربین‌ها اغلب دارای قابلیت‌های هوشمند و پیشرفته چون تشخیص انسان، خودرو، آژیر و نورافکن را دارند.

دوربین‌های باتری‌دار

دوربین‌های باتری دار برای مکان‌هایی مناسب هستند که دسترسی به برق ندارند و یا لازم است که برای مناطق نظارت موقت صورت بگیرد. این دوربین‌ها کاملاً بی‌سیم هستند، یعنی نیازی به برق و کابل دیتا ندارند و فعال شدن آنها با تشخیص حرکت انجام می‌گیرد. این کار باعث می‌شود که در مصرف باتری آنها صرفه‌جویی شود.

برای استفاده از این دوربین‌ها شما نیاز به شارژ کردن باتری دارید. همچنین باید به صورت دوره‌ای باتری را تعویض کنید. در برخی از این مدل‌ها پنل خورشیدی وجود دارد که کار شما را راحت‌تر می‌کند.

دوربین‌های دائم کار

این دوربین‌ها به شما کمک می‌کند نظارت ۲۴ ساعته و در ۷ روز هفته را داشته باشید. این دوربین ها مخصوص مکان‌هایی است که به ضبط مداوم نیاز دارید. برای استفاده از این دوربین‌ها نیازی به وصل شدن به پریز برق ندارید. اتصال آن به صورت دیتا بی سیم است.

این دوربین‌ها نسبت به مدل‌های باتری دار پایداری بیشتری دارند و می‌توانند به طور مداوم ضبط را انجام دهند.

دوربین‌های PTZ

این دوربین‌ها برای نظارت در فضاهای وسیع از یک نقطه واحد مناسب هستند که هم امکان چرخش و هم زوم از راه دور را دارند. این دوربین‌ها قابلیت چرخش افقی، عمودی، زوم دیجیتال و یا زوم اپتیکال را دارند. شما می‌توانید دوربین‌های PTZ را در مدل‌های داخلی و بیرونی پیدا کنید.

برنامه‌ریزی قبل از نصب

یک برنامه‌ریزی دقیقی که انجام می‌گیرد می‌تواند کلید نصب موفقیت شما بوده و باعث کارآمدی سیستم دوربین‌های بی سیم شما شود.

تعیین نیازها و اهداف نظارتی

در ابتدا باید مشخص کنید که می‌خواهید چه محدوده‌ای تحت نظارت شما قرار بگیرد. باید بررسی کنید که آیا ورودی، حیاط خلوت، پنجره‌ها، فضای داخلی و یا گاراژ را می‌خواهید تحت نظارت قرار دهید.

سپس باید بررسی کنید که نیاز به تشخیص چه جزئیاتی دارید. آیا لازم به تشخیص حرکت دارید؟ نیاز به شناسایی چهره و یا پلاک خودرو دارید؟ تمامی این موارد در رزولوشن دوربین شما می‌تواند تاثیر بگذارد.

باید مشخص کنید که قابلیت‌های دیگر مثل دید در شب رنگی و صدای دو طرفه را می‌خواهید یا نه. برخی مواقع افراد می‌خواهند که از دوربین‌ها به عنوان یک عامل بازدارنده مثل آژیر یا نورافکن استفاده کنند که باید این موضوع هم مورد بررسی قرار بگیرد.

ترسیم نقشه پوشش دهی

بهتر است که از خانه و حیاط خود یک نقشه ساده‌ای بکشید. در این نقشه نقاط ورودی و خروجی اصلی مثل درب و پنجره‌ها، نقاط حساس مثل حیاط خلوت، انباری، گاراژ و نقاط کور احتمالی را مشخص کنید.

محل‌هایی که احتمال دارد دوربین‌ها در آنجا نصب شوند را روی نقشه علامت بزنید. در نظر داشته باشید که یک دوربین PTZ نسبت به یک دوربین ثابت می‌تواند فضای بیشتری را پوشش دهد.

ارزیابی پوشش Wi-Fi

با کمک گوشی هوشمند خود سیگنال وای فای را در مکان‌های احتمالی که دوربین نصب می‌شود، بررسی کنید. اگر سیگنال ضعیف باشد، ممکن است نیاز به جابجایی روتر داشته باشید. سیگنال‌های قوی و پایدار باعث می‌شود که دوربین‌های بی سیم عملکرد بهتری داشته باشند.

انتخاب نوع و تعداد دوربین‌ها

بر اساس نقشه پوشش دهی که طراحی کرده‌اید و ارزیابی که روی وای فای انجام داده‌اید، مناسب‌ترین نوع دوربین‌ها را برای هر نقطه انتخاب کنید. شما می‌توانید تعداد دوربین‌های مورد نیاز خودتان را هم مشخص کنید.

گزینه‌های ذخیره‌سازی

برای آنکه داده‌ها را به صورت محلی و مستقل در خود دوربین ذخیره کنید، بهتر است که از کارت حافظه میکرو اس دی استفاده کنید. این کار باعث می‌شود که ضبط مداوم داشته باشید و یا بر اساس تشخیص حرکت ضبط را انجام دهید.

بسیاری از برندها با هزینه اشتراک ماهانه خدمات ذخیره سازی ابری انجام می‌دهند. این روش باعث شده که در برابر سرقت و یا تخریب دوربین امنیت بیشتری داشته باشد. به صورت بی سیم یک دستگاه مرکزی را به چندین دوربین وصل کرده و به طور متمرکز تصاویر را در آن ذخیره کنید. برای سیستم‌های بزرگتر این کار بسیار عالی است.

راهنمای گام به گام نصب دوربین‌های بی‌سیم

برای نصب هر دوربین شما به راهنمای نصب مخصوص نیاز دارید که برای دوربین‌های مختلف این مراحل کمی فرق می‌کند، اما سعی کردیم به طور کلی، مراحل نصب دوربین‌های بی سیم را به شما توضیح دهیم.

آماده‌سازی محیط و ابزار

در ابتدا شما باید ابزارهای مورد نیاز را تهیه کنید. این ابزارها شامل مته مناسب، دریل، پیچ گوشتی، تراز  نردبان و مداد است. دوربین را آماده سازی کنید، برای این کار دوربین از جعبه خارج کرده و تمامی متعلقات آن مثل پیچ، پایه و آداپتور را بررسی کنید. اگر دوربین شما باتری دارد، باید به طور کامل باتری آن را شارژ کنید.

نصب فیزیکی دوربین

با توجه به نقشه و ارزیابی که از وای فای انجام می‌دهید، محل دقیق نصب دوربین‌ها را مشخص کنید. با استفاده از مداد محل پیچ‌های پایه دوربین را بر روی سقف و یا دیوار علامت بزنید.

محل‌های علامت زده را سوراخ کنید. اگر دیوار خشک بود حتماً از رول پلاک‌های مخصوص استفاده کنید. دوربین را با پیچ و رول پلاک محکم کنید. حال دوربین را روی پایه نصب کنید. اگر دوربین قابلیت تنظیم زاویه دارو، باید آن را طوری تنظیم کنید که بتواند زاویه دید شما را پوشش دهد.

کابل برق را به آداپتور و سپس به پریز برق وصل کرده، سعی کنید که کابل به شکل مرتب و در جایی که در معرض دید نیست و یا آسیب دیده، عبور کند.

اتصال به شبکه و راه‌اندازی نرم‌افزار

مرحله بعدی مربوط به اتصال شبکه و راه‌اندازی نرم‌افزار است که باید به یک سری موارد توجه کنید.

نصب و راه‌اندازی اپلیکیشن

اپلیکیشن مربوط به برند دوربین را باید نصب کنید. می‌توانید آن را برای اندروید از گوگل پلی استور و برای آیفون از اپل آپ استور دانلود و نصب کنید. بعد از نصب یک حساب کاربری جدید ایجاد کرده و وارد حساب خودتان شوید.

روشن کردن دوربین

اکنون دوربین را روشن کنید و منتظر بمانید تا دوربین روشن شده و پیام صوتی و یا چراغ وضعیت آن نمایش دهد که شما آماده اتصال هستید.

افزودن دوربین به اپلیکیشن

در اپلیکیشن گزینه مربوط به افزودن دستگاه و یا علامت مثبت را انتخاب کنید. در این زمان اپلیکیشن از شما می‌خواهد که کد Qr را روی دوربین اسکن کنید. دوربین را در مقابل گوشی قرار دهید تا بتواند کد را اسکن کند.

ممکن است نیاز داشته باشید که به هات اسپات وای فای خود دوربین وصل شوید. بعد از آنکه دوربین شناسایی شد، اپلیکیشن از شما می‌خواهد که شبکه وای فای خانگی خودتان را انتخاب کرده و وارد کنید.

وقتی دوربین به شبکه وای فای خانگی شما وصل شد، در این زمان ممکن است که دوربین برای شما پیام صوتی مثل وای فای وصل شد را پخش کند.

تنظیمات اولیه و امنیتی

برای دوربین خودتان یک رمز عبور قوی تنظیم کنید. این رمز عبور باید جدا از رمز عبور حساب کاربری اپلیکیشن باشد. برای دوربین خود نامی انتخاب کنید، مثل دوربین ورودی و یا دوربین هال نامگذاری کنید.

می‌توانید تصاویر زنده را مشاهده کرده و تنظیمات اولیه مثل منطقه زمانی، کیفیت تصویر و تنظیمات مربوط به تشخیص حرکت‌ها را پیکربندی کنید. اگر کارت حافظه میکرو اس دی دارید، آن را در اسلات مربوط به دوربین قرار دهید.

برخی دوربین‌ها برای فعال شدن نیاز دارند که کارت حافظه را فرمت کنید. شما به وسیله اپلیکیشن می‌توانید این کار را انجام دهید.

نکات مهم پس از نصب و ملاحظات امنیتی

نصب دوربین پایان کار نیست، بلکه مدیریت و نگهداری صحیح از آن اهمیت دارد تا باعث حفظ امنیت و کارایی آن شود.

بهینه‌سازی عملکرد

مطمئن شوید که دوربین تمامی نقاط حساس را پوشش داده و هیچ نکته کوری در آن وجود ندارد. برای آنکه از هشدارهای کاذب جلوگیری کنید، بهتر است که حساسیت تشخیص حرکت را تنظیم کنید.

مناطق خاصی که لازم است در آنجا تشخیص حرکت انجام بگیرد را مشخص کنید. باید تنظیم کنید که دوربین در چه زمان‌هایی ضبط را انجام دهد. آیا به دنبال ضبط مداوم هستید، می‌خواهید ضبط زمان شده داشته باشید و یا ضبط دوربین‌ها بر اساس حرکت باشد.

مطمئن شوید که اعلان‌های فشاری در گوشی شما فعال است تا بتوانید در مواقع لزوم هشدارهای امنیتی را دریافت کنید.

امنیت سایبری و حریم خصوصی

مهمترین قدم در امنیت سایبری دوربین‌ها آن است که از رمزهای عبور قوی استفاده کنید. رمز عبورهایی که استفاده می‌کنید هم باید پیچیده و هم طولانی باشد و آن را برای خود دوربین شبکه وای فای و حساب کاربری اپلیکیشن استفاده کنید.

بهتر است که رمزها را به طور منظم تغییر داده و آن را در جای مطمئن یادداشت کنید. همیشه فریمور دوربین و اپلیکیشن موبایل را مطابق با آخرین نسخه به روز رسانی کنید. به روز رسانی شامل رفع کردن باگ‌های امنیتی و عملکرد بهتر آن است.

حال احراز هویت دو مرحله‌ای را فعال کنید. اگر اپلیکیشن از این قابلیت پشتیبانی می‌کند، آن را فعال کنید تا برای حساب کاربری خود بتوانید لایه امنیتی اضافی ایجاد کنید.

نگهداری

لنز دوربین‌ها باید به طور دوره‌ای تمیز شوند و برای تمیز کردن آنها از پارچه نرم و بدون پرز استفاده کنید. انجام این کار باعث می‌شود که کیفیت تصویر حفظ شود. کابل‌های برق و شبکه را بررسی کنید تا مطمئن باشید که سالم هستند و اتصال آنها محکم است. شارژ باتری برای مدل‌های باتری دار باید بررسی شود تا در صورت نیاز دوربین را شارژ کنید.

نتیجه‌گیری

نصب دوربین‌های مداربسته بی سیم در خانه می‌تواند برای افزایش امنیت و آرامش خاطر شما یک گام هوشمندانه و موثر باشد. نصب آسان، انعطاف پذیری راحت‌تر در محل قرارگیری و دسترسی از راه دور باعث شده که سیستم‌های کارآمد و در عین حال مقرون به صرفه داشته باشید.

با انتخاب درست دوربین‌ها، دنبال کردن مراحل نصب به طور دقیق، رعایت کردن نکات امنیتی و حریم خصوصی برای محافظت از خانه و عزیزانتان یک سیستم نظارتی قوی و قابل اعتماد داشته باشید.

تهیه کردن این مدل دوربین‌ها هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری است تا از زمان خودتان محافظت کنید. استفاده از این دوربین‌ها به شما این امکان را می‌دهد که انگار همیشه در خانه هستید، با اینکه ممکن است کیلومترها از آن دور باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *