انواع دوربین مداربسته

مزایا و معایب دوربین های سیم کارت خور چیست؟

دوربین‌های مداربسته در انواع مختلفی وارد بازار شده‌اند و نقش مهمی در تامین امنیت محیط دارند. دوربین‌های مداربسته سیم کارت خور از فناوری‌های مستقل و کارآمد هستند.

این دوربین‌ها از یک سیم کارت فعال بهره گرفته و قابلیت متصل شدن به شبکه تلفن همراه را دارند. بنابراین در هر مکانی امکان نظارت تصویری فراهم است. در محیط‌هایی که دسترسی به اینترنت وای فای و یا کابل شبکه وجود ندارد، این دوربین‌ها کارایی زیادی دارند.

کسانی که می‌خواهند از دوربین‌های سیم کارت خور استفاده کنند، بهتر است که با مزایا و معایب این دوربین‌ها بیشتر آشنا شوند.

دوربین مداربسته سیم کارت خور چیست؟

دوربین‌های مداربسته سیم کارت خور نوعی از دوربین‌های امنیتی بی سیم هستند که قابلیت انتقال تصاویر و داده‌ها از طریق شبکه تلفن همراه سیم کارت فعال وجود دارد.

این دوربین‌ها برای قرار دادن سیم کارت دارای یک درگاه هستند. بعد از فعال‌سازی سیم کارت و برقرار کردن ارتباط با شبکه اپراتور، امکان ارسال تصاویر زنده، دریافت دستورات از راه دور و ضبط ویدیو به وسیله اپلیکیشن‌های موبایل و یا نرم‌افزارهای مدیریت وجود دارد.

دوربین‌های سیم کارت خور برخلاف دوربین‌های وای فای نیازی به متصل شدن به شبکه بی سیم محلی ندارند. این دوربین‌ها می‌توانند به طور مستقل و بدون هیچگونه زیر ساخت شبکه بی‌سیم و یا سیمی عملکرد خوبی داشته باشند.

مزایای دوربین‌های سیم کارت خور

دوربین های سیم کارت خور از دوربین‌های پیشرفته ای هستند که یک سری مزیت‌هایی دارند و این باعث شده که برای کاربران استفاده از این دوربین‌ها بسیار جذاب باشد. اکنون می‌خواهیم مزیت این دوربین‌ها را به شما توضیح دهیم:

نصب و راه‌اندازی آسان و بدون نیاز به زیرساخت

یکی از بزرگترین مزیت دوربین‌های سیم کارت خور آن است که قابلیت نصب و راه‌اندازی آنها آسان است. برای آنکه از این دوربین‌ها استفاده کنید به کابل کشی پیچیده و تنظیمات شبکه وای فای و یا دستگاه‌های ضبط کننده نیازی ندارید. کافی است که سیم کارت مد نظر را در محل مربوطه قرار داده سپس دوربین را روشن کنید.

حال می‌توانید به وسیله اپلیکیشن موبایل پیکره‌بندی آن را انجام دهید. این ویژگی دوربین‌ها باعث شده که بتوان از آنها در مکان‌هایی استفاده کرد که زیر ساخت شبکه ندارند و یا نصب دوربین سنتی در آنها دشوار است.

 قابلیت استفاده در مناطق بدون پوشش Wi-Fi

مهمترین مزیت دوربین‌های سیم کارت خور آن است که شما می‌توانید از آنها در مناطق دور افتاده مثل مناطق روستایی، باغ و یا پروژه‌های ساختمانی موقت استفاده کنید. به طور کلی در هر مکانی که امکان دسترسی به اینترنت وای فای وجود ندارد و یا محدود است، این دوربین ها کارایی زیادی دارند وشما می‌توانید از آنها در هر محیطی استفاده کنید.

 انتقال تصویر از راه دور بدون محدودیت مکانی

با متصل شدن دوربین به شبکه تلفن همراه، شما می‌توانید از هر نقطه جهان که به اینترنت دسترسی دارید، تصاویر زنده و ضبط شده دوربین‌ها را مشاهده کنید. انجام این کار با استفاده از نرم‌افزارهای مربوطه و یا اپلیکیشن موبایل قابل مشاهده و مدیریت است. این قابلیت باعث شده که بتوان به مکان‌های دوردست نظارت آسان و راحتی داشت.

 امنیت بالاتر در برابر قطعی اینترنت محلی

دوربین‌های سیم کارت خور قابلیت متصل شدن به شبکه تلفن همراه را دارند. بنابراین در صورتی که اینترنت در محل نصب قطع شد، می‌توانند همچنان به کار خود ادامه داده، تصاویر را ضبط کرده و ارسال کنند. به شرطی می‌توانند این کار را به خوبی انجام دهند که شبکه تلفن همراه آنتن دهی داشته باشد.

قابلیت جابجایی آسان

به خاطر اینکه این دوربین‌ها به کابل کشی و یا شبکه وای فای ثابت وابسته نیستند، می‌توان به راحتی آنها را جابجا کرد و در مکان‌های مختلف استفاده نمود. انعطاف پذیری دوربین‌ها باعث شده که در هر زمانی بتوان مکان دوربین‌ها را تغییر داد و این نیز کارایی دوربین‌ها را بیشتر می‌کند.

 حفظ اطلاعات در صورت قطعی برق (با باتری پشتیبان)

بسیاری از دوربین‌های سیم کارت خور باتری داخلی دارند. این باتری داخلی کمک می‌کند زمانی که برق قطع شد، برای مدت محدودتری بتوانند به کار خودشان ادامه دهند. در این صورت مانع از دست رفتن تصاویر مهم می‌شود. برخی از مدل این دوربین‌ها برای تامین انرژی از پنل‌های خورشیدی استفاده می‌کنند.

امکان دریافت هشدارهای حرکتی و رویدادها

دوربین‌های سیم کارت خور از قابلیت تشخیص حرکت پشتیبانی می‌کنند، یعنی در محیط هرگونه حرکت یا فعالیت غیر عادی را تشخیص ‌دهند، می‌توانند به وسیله اپلیکیشن موبایل برای کاربر هشدارهایی ارسال کنند. این ویژگی دوربین‌ها باعث می‌شود که شما بتوانید نسبت به رویدادهای مهم واکنش سریع‌تری بدهید.

عدم نیاز به دستگاه ضبط کننده مجزا (در برخی مدل‌ها)

بسیاری از دوربین‌های سیم کارت خور از کارت حافظه‌های میکرو اس دی برای ذخیره کردن تصاویر و ویدیوها به صورت محلی استفاده می‌کنند. این قابلیت باعث شده که شما نیازی به خرید و نصب دستگاه DVR و یا NVR به طور جداگانه نداشته باشید. در نتیجه با این روش می‌توانید هزینه‌ای اولیه و پیچیدگی‌های مربوط به نصب آن را کمتر کنید.

 امکان ارتباط صوتی دو طرفه (در برخی مدل‌ها)

برخی از دوربین‌های سیم کارت خور به میکروفون و بلندگو مجهز هستند. بنابراین با این قابلیت می‌توان با افرادی که در محل نصب دوربین‌ها حاضر هستند، ارتباط صوتی دو طرفه برقرار کرد. این ویژگی برای سالمندان، کودکان و یا حیوانات خانگی می‌تواند بسیار کارآمد باشد.

 معایب دوربین‌های سیم کارت خور

در کنار مزایای زیادی که برای دوربین‌های سیم کارت خور اشاره کردیم، بهتر است که به چند مورد از معایب آن هم بپردازیم.

هزینه بالاتر نسبت به دوربین‌های Wi-Fi

قیمت اولیه برای تهیه کردن دوربین‌های سیم کارت خور نسبت به دوربین‌های وای فای که امکانات مشابهی دارد، معمولاً بیشتر است. این اختلاف قیمت به خاطر وجود مودم‌های داخلی و قابلیت متصل شدن به شبکه تلفن همراه در این دوربین است.

 هزینه اشتراک سیم کارت و مصرف اینترنت

استفاده از دوربین‌های سیم کارت خود نیاز به آن دارد که یک سیم کارت با بسته اینترنت فعالی را خریداری نمایید. هزینه اشتراک به صورت دوره‌ای و یا ماهانه برای تهیه کردن اینترنت پرداخت ‌کنید یک هزینه جانبی است که باید در نظر گرفته شود.

مقدار مصرف اینترنت دوربین بستگی به میزان ضبط تصاویر، کیفیت تصاویر و تعداد دفعات مشاهده از راه دور دارد.

وابستگی به آنتن‌دهی شبکه تلفن همراه

دوربین‌های سیم کارت خور به طور مستقیم بنا به کیفیت و قدرت آنتن دهی شبکه تلفن همراه در محل نصب عملکرد خاصی هم دارند. مناطقی که پوشش اینترنت ضعیف است و یا آنتن وجود ندارد، نمی‌توانید از این دوربین‌ها استفاده کنید در صورت استفاده هم امکان دارد که دوربین دچار اختلال شود.

سرعت پایین‌تر انتقال داده در مقایسه با Wi-Fi

سرعت انتقال داده در شبکه تلفن همراه نسبت به شبکه وای فای معمولاً کمتر است. این موضوع باعث شده که در مشاهده تصاویر زنده تاخیر به وجود بیاید و یا کیفیت ویدیوهای دریافتی کمتر شود. در این حالت امکان دارد برای بارگذاری تصاویر ضبط شده زمان طولانی صرف شود.

محدودیت در فضای ذخیره‌سازی محلی

در آن دسته از دوربین‌هایی که برای ذخیره کردن از کارت حافظه استفاده می‌کنند، در واقع فضای ذخیره سازی آنها محدود به ظرفیت کارت حافظه است. بنابراین نیاز است که به طور دوره‌ای فایل‌های قدیمی حذف شده و پاکسازی شوند.

 مصرف بیشتر باتری (در مدل‌های بی‌سیم)

در آن دسته از دوربین‌های سیم کارت خور بی سیم که با باتری کار می‌کنند، برای متصل شدن به شبکه تلفن همراه به میزان انرژی احتیاج دارند، نسبت به دوربین‌های وای فای که به شبکه محلی وصل می‌شوند، میزان انرژی آنها بالاتر است.

این موضوع باعث می‌شود که عمر باتری به مرور کم شده و نیاز داشته باشید که به طور مکرر آن را شارژ کرده و یا از یک منبع تغذیه دائمی استفاده کنید.

 آسیب‌پذیری در برابر سرقت و از بین رفتن اطلاعات

اطلاعات به طور محلی و بر روی کارت حافظه ذخیره می‌شود. در صورتی که دوربین سرقت یافت و یا آسیب دید، ممکن است که اطلاعات ضبط شده از بین برود. اما استفاده از سرویس‌های ذخیره سازی ابری می‌تواند این خطرها را کمتر کند.

 پیچیدگی‌های مربوط به تنظیمات APN و شبکه

در برخی موارد برای اینکه دوربین‌ها به طور صحیح به شبکه اپراتور تلفن همراه وصل شود، نیاز است که به طور دستی تنظیمات را انجام داده و یک سری تنظیماتی روی شبکه اعمال کنید. این کار ممکن است که برای کاربران مبتدی کمی پیچیده‌تر باشد.

 هزینه رومینگ در صورت استفاده در خارج از کشور

اگر از دوربین سیم کارت خور در خارج از کشور استفاده می‌شود، هزینه‌های مربوط به رومینگ آن بسیار بالا است.

نتیجه‌گیری

دوربین‌های سیم کارت خور قابلیت نظارت مستقل به محیط را داشته و به زیرساخت شبکه احتیاج ندارند. این دوربین‌ها توانستند برای کاربردهای مختلف راهکار ارزشمندی به حساب بیایند.

از مزایای دوربین‌های سیم کارت خور می‌توانیم به نصب آسان، قابلیت جابجایی و بدون نیاز به وای فای اشاره کنیم. هزینه بالاتر نصب و وابسته بودن آنها به آنتن دهی شبکه تلفن همراه باعث شده که در سرعت و فضای ذخیره سازی یک سری محدودیت‌هایی به وجود بیاید.

این‌ها نیز از معایب این دوربین‌ها هستند که باید به دقت در هنگام خرید به آنها توجه کنید. قبل از اینکه بخواهید بین دوربین‌های سیم کارت خور و انواع دیگر از دوربین‌های مداربسته یکی را انتخاب کنید، باید به شرایط محیطی، محل نصب، نیازهای کاربر و میزان بودجه توجه داشته باشید. شما با درک کردن این موارد می‌توانید برای تامین امنیت و نظارت بهتر گزینه مناسبی انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *