دوربینهای مداربسته در هر محیطی میتوانند نقش امنیتی و نظارتی داشته باشند. دوربینهای آنالوگ همچنان با وجود پیشرفتهای فناوری توانستهاند به عنوان یک راهکار امنیتی با راهاندازی آسان جایگاه خود را حفظ کنند.
بسیاری از کاربران خانگی و کسب و کارهای کوچک که به سیستمهای ساده و مقرون به صرفهای نیاز دارند، به سراغ دوربینهای آنالوگ میروند. راهاندازی دوربینهای آنالوگ به دانش تخصصی نیاز ندارد و این به عنوان یکی از بزرگترین مزایای این دوربینها به حساب میآید.
افرادی که به دنبال یک سری راهکارهایی برای نظارت هستند، میتوانند از این دوربینها استفاده کنند.
چرا دوربین مداربسته آنالوگ همچنان یک انتخاب مناسب است؟
با وجود پیشرفتهای چشمگیری که در فناوری دوربینهای مداربسته IP صورت گرفته، همچنان دوربینهای آنالوگ مزیتهای خاص خودشان را دارند. یکی از قابلیتهای عالی دوربینهای آنالوگ نسبت به دوربینهای IP، سهولت نصب و راهاندازی آنها است.
دوربینهای آنالوگ به تنظیمات پیچیده نیاز ندارند و اتصال دوربین به وسیله کابل کواسیال به دستگاه DVR قابل انجام است. هزینه خرید دوربینهای آنالوگ و دستگاه DVR نسبت به دوربینهای IP و دستگاه MVR کمتر است.
در بسیاری از مکانها این دوربینها به زیرساختهای کابلکشی کواکسیال نیاز دارند. گاها کابل کشیها از قبل وجود دارد و نیازی به کابل کشیهای جدید نیست.
دوربینهای آنالوگ در طی سالها توانستهاند به عنوان یک فناوری قابل اعتماد عملکرد بهتری ارائه دهند. برای راهاندازی و استفاده از دوربینهای آنالوگ نیازی نیست که در زمینه شبکههای کامپیوتری دانش تخصصی داشته باشید.
مراحل گام به گام راهاندازی آسان دوربین مداربسته آنالوگ
همانطوری که در بالا به آن اشاره کردهایم، راهاندازی دوربینهای مداربسته آنالوگ خیلی راحت است، فقط کافی است که مراحل زیر را به دقت پیش ببرید:
برنامهریزی و جانمایی دوربینها
قبل از هر چیز شما باید نقاطی که قرار است تحت پوشش نظارتی قرار بگیرد را تعیین کنید. برای این منظور لازم است ورودی و خروجی پارکینگ، راهرو و مناطق مهم دیگر را در نظر داشته باشید.
در هنگامی که دوربینها را نصب میکنید، زاویه دید دوربین را در نظر بگیرید تا به طور دقیق مطمئن شوید که منطقه مد نظر شما پوشش داده میشود. دوربینها را در ارتفاعی نصب کنید که برای خرابکاری از دسترس افراد دور باشد و در عین حال بتواند دید مناسبی ارائه دهد.
برای آنکه دوربینها در فضای باز نصب شوند، بهتر است که از دوربینهای ضد آب و مقاوم در برابر شرایط جوی استفاده کنید. شما باید بتوانید دوربینها را در برابر آسیبهای فیزیکی محافظت کنید.
نصب دوربینها
شما باید پایه دوربین را در محلی که تعیین کردهاید با استفاده از پیچ و مهره محکم کنید. مطمئن شوید که پایه دوربینها به طور ایمن نصب شده است. دوربین را به پایه وصل کنید و زاویه دید آن را به طور تقریبی تنظیم نمایید زاویه دید بعد از آنکه به دستگاه DVR وصل شد، باید به طور دقیق تنظیم شود.
کابلکشی
برای انتقال دادن تصاویر از دوربین به دستگاه DVR از کابل کواسیکال استفاده میکنند. برای این کار یک سر کار را به خروجی BNC دوربین و سر دیگر آن را به ورودی BNC دستگاه DVR وصل کنید.
دوربین آنالوگ به منبع تغذیه جداگانه نیاز دارد، پس باید آداپتور برق دوربین را به پریز برق وصل کرده و فیش آن را به ورودی برق دوربین متصل کنید. سیستمها برای تغذیه چندین دوربین از یک منبع تغذیه مرکزی استفاده میکنند.
اتصال دستگاه DVR به نمایشگر
از کابل HDMI برای اتصال خروجی تصویر DVR به مانیتور و یا تلویزیون میتوانید استفاده کنید.
روشن کردن سیستم
بعد از آنکه آداپتور برق متصل شد، باید به طور خودکار دوربینها را روشن کنید برای این کار دکمه پاور دستگاه DVR را فشار دهید تا روشن شود.
تنظیمات اولیه دستگاه DVR
بعد از آنکه دستگاه DVR روشن شد، ممکن است که در راهاندازی اولیه سیستم از شما بخواهند که تنظیمات اولیه چون تاریخ، زبان و زمان را انجام دهید.
اگر قصد دارید تصاویر دوربینها را از راه دور مشاهده کنید، باید دستگاه را به شبکه اینترنت وصل کرده و تنظیمات آن را پیکرهبندی کنید. این مرحله کمی پیچیدگی دارد، اما باعث میشود که از راه دور به سیستمها دسترسی داشته باشید.
وارد منوی تنظیمات ضبط دستگاه DVR شوید و به طور مداوم تنظیمات مربوط به نحوه ضبط تصاویر را انجام دهید. این تنظیمات بر اساس تشخیص حرکت و زمانبندی شدن ضبط باید انجام بگیرد. برای آنکه امنیت دوربینها بیشتر شود، برای دسترسی به دستگاه DVR یک رمز عبور قوی بدهید.
مشاهده تصاویر و تنظیم زاویه دید
بعد از آنکه دوربینها متصل شدند و سیستمها روشن کردید، میتوانید تصاویر زنده دوربینها را بر روی نمایشگر مشاهده کنید. زمانی که تصاویر به طور زنده مشاهده شد، زاویه دید هر دوربین را به طور دقیق تنظیم کنید تا بتوانید در منطقه مد نظر خود بهترین شکل از پوشش را ایجاد کنید. شما باید پیچهای تنظیم پایه دوربین را باز کرده، زاویه آن را تنظیم کرده و سپس پیچها را دوباره محکم کنید.
تنظیمات ذخیرهسازی
برای ذخیره کردن تصاویر ضبط شده به هارد دیسک نیاز دارید. قبل از راهاندازی مطمئن شوید که هارد دیسک به طور درست در داخل دستگاه نصب شده است. در منوی تنظیمات ذخیره سازی دستگاه DVR باید هارد دیسک را فرمت کنید تا برای ضبط تصاویر بتوانید آماده شوید.
میزان فضای ذخیره سازی موجود و مدت زمانی که میتوان تصاویر را ذخیره کرد را باید بررسی کنید. میتوانید تنظیمات مربوط به کیفیت ضبط را برای بالاتر بردن مدت زمان ذخیره سازی تغییر دهید.
نکات کلیدی برای راهاندازی آسان و موفق دوربین مداربسته آنالوگ
- قبل از آنکه شروع به نصب کنید، بهتر است که دفترچه راهنمای دوربین و دستگاه DVR را به طور دقیق مطالعه کنید.
- سعی کنید از کابلهای کواکسیال و برقی استفاده کنید که کیفیت مناسبی دارد. در این صورت از مشکلات برق و افت کیفیت تصاویر جلوگیری میشود.
- تمامی اتصالات کابلها باید به طور محکم انجام بگیرد تا از اختلال در سیگنال و قطعی جلوگیری شود.
- مطمئن شوید که منبع تغذیه دوربینها و دستگاه DVR میتواند جریان و ولتاژ مناسبی ارائه دهد.
- در صورت وجود نرمافزار دستگاه DVR را به روز رسانی کنید تا بتوانید از آخرین ویژگیهای آن بهرهمند شده و اشکالات را رفع کنید.
- به طور منظم عملکرد دوربینها و دستگاه DVR را تست کنید تا از ضبط صحیح تصاویر مطمئن شوید.
- برای دستگاه DVR رمز عبور قوی تنظیم کنید تا بتوانید از دسترسیهای غیر مجاز به تصاویر جلوگیری کنید.
مزایای دوربین مداربسته آنالوگ با راهاندازی آسان
- برای آنکه مغازههای کوچک دفاتر کار و یا منازل نظارت کنید، سیستمهای آنالوگ میتواند برای شما یک راهکار اقتصادی باشند.
- برای راهاندازی دوربینهای آنالوگ نیازی نیست که دانش تخصصی از شبکه و یا پیکر بندی های پیچیده داشته باشید.
- دستگاههای DVR معمولاً از خروجیهای HDMI پشتیبانی میکنند و به راحتی میتوان آنها را به تلویزیون و یا مانیتورها وصل کنید.
محدودیتهای دوربین مداربسته آنالوگ
دوربینهای آنالوگ با وجود نصب و راهاندازی آسان، یک سری محدودیتهایی هم دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- در حالت کلی کیفیت تصاویر در دوربینهای آنالوگ نسبت به دوربینهای IP پایینتر است.
- در کابلهای کواکسیال که فواصل طولانیتری از دوربین دارند، افت کیفیت سیگنال مشاهده میشود.
- اضافه کردن دوربینهای بیشتر به سیستم آنالوگ نیاز به آن دارد که کابلکشیهای اضافی انجام شود. این موضوع در تعداد ورودیهای DVR محدودیت ایجاد میکند.
- دوربین های آنالوگ معمولا امکانات پیشرفتهتری چون تشخیص حرکت پیشرفته و یا تشخیص چهره را ندارند. این قابلیت ها به وسیله دستگاه DVR پشتیبانی میشود.
نتیجهگیری
دوربینهای مداربسته آنالوگ راهاندازی نسبتا آسانی دارند. این دوربینها برای افرادی که به دنبال سیستمها ساده هستند، یک روش مقرون به صرفه است و نیاز به دانش تخصصی ندارند.
شما با در نظر گرفتن مراحل نصب و نکات کلیدی میتوانید یک سیستم نظارتی آنالوگ را راهاندازی کرده و امنیت محیط مد نظر خود را تامین کنید. اگرچه دوربینهای آنالوگ به اندازه دوربینهای IP پیشرفته نیست، در کاربردهای ساده و اولیه راهکارهای کارآمد و عملی به حساب میآیند.
شما با انتخاب دوربین مداربسته آنالوگ و با راهاندازی آسان میتوانید از سیستم نظارتی کارآمدی استفاده کنید.