راهنمای دوربین ها

آموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته

با روی کار آمدن دوربین‌های مداربسته، استفاده از آنها در محیط‌های مختلف رواج پیدا کرد. امکان دسترسی به تصاویر دوربین‌های مداربسته از راه دور یک قابلمت بسیار مهم و حیاتی است و کاربرد زیادی دارد.

شما می‌توانید از این قابلیت برای نظارت در کسب و کار، منزل و یا سفر استفاده کنید. مدیریت از راه دور تصاویر نیاز به انتقال تصاویر را دارد و شما می‌توانید به طور زنده تصاویر را دریافت کرده و حتی تصاویر ضبط شده را بازبینی کنید.

در این مقاله می‌خواهیم به طور کلی درباره روش‌های انتقال تصاویر در دوربین مداربسته صحبت کنیم.

 مفاهیم پایه و پیش‌نیازها

ابتدا لازم است که در رابطه با مفاهیم کلیدی و پیش نیازهای انتقال تصاویر به یک سری نکات مهم اشاره کنیم:

انواع سیستم‌های دوربین مداربسته

سیستم‌های آنالوگ تصاویر را به وسیله کابل کواکسیکال به دستگاه ضبط کننده DVR انتقال می‌دهند. انتقال تصاویر از راه دور سیستم‌ها به وسیله اتصال DVR به شبکه و با روی کار آمدن دوربین‌های مداربسته انجام می‌گیرد.

در سیستم‌های تحت شبکه تصاویر به صورت دیجیتال از طریق شبکه منتقل می‌شوند. هر دوربین IP آدرس IP منحصر به فردی دارد و انتقال تصاویر به وسیله LVR دستگاه ضبط کننده انجام می‌گیرد.

تجهیزات مورد نیاز

  • برای متصل کردن دستگاه ضبط کننده و یا دوربین‌های IP به روتر و یا مود نیاز دارید.
  • برای مشاهده کردن تصاویر از راه دور به تلفن همراه یا کامپیوتر نیاز دارید.
  • نرم‌افزار مدیریت تصاویر که به وسیله سازنده دوربین و یا دستگاه ضبط کننده ارائه می‌شود را باید داشته باشید.
  • به یک اینترنت پرسرعت نیاز دارید. پهنای باند مناسب آپلود در محل نصب دوربین‌ها و پهنای باند مناسب دانلود در محل مشاهده تصاویر باید فراهم باشد تا تصاویر روان تری انتقال دهید.

مفاهیم شبکه

  • آدرس IP یک شناسی عددی خاصی است که به هر دستگاه متصل به شبکه آن را اختصاص می‌دهند.
  • پورت یک درگاه ارتباطی منطقی است که برای تفکیک انواع مختلف از ترافیک شبکه از آن استفاده می‌کنند.
  • DHCP پروتکلی است که به طور خودکار آدرس IP و تنظیمات مربوط به شبکه را به دستگاه‌های متصل می‌تواند اختصاص دهد.
  • پورت هدایت فرایندی است که ترافیک ورودی به روتر را بر اساس پورت مشخص شده به سمت یک دستگاه خاص در شبکه محلی می‌تواند هدایت کند.
  • DDNS سرویسی است که نام دامنه ثابت را به آدرس IP پویای اینترنت شما وصل می‌کند. از آنجایی که آدرس IP اینترنت خانگی و یا کسب و کار معمولا تغییر می‌کند، برای دسترسی پایدار از راه دور DDNS ضرورت زیادی دارد.

 روش‌های انتقال تصویر دوربین مداربسته

برای انتقال تصاویر دوربین‌های مداربسته روش‌های مختلفی وجود دارد که بسته به نوع سیستم، تنظیمات شبکه و قابلیت‌های دستگاه با هم فرق می‌کند.

 استفاده از نرم‌افزار یا اپلیکیشن اختصاصی سازنده

این روش از توصیه شده‌ترین و ساده‌ترین روش‌ها برای انتقال دادن تصاویر است. اکثر سازندگان دوربین‌های مداربسته و سازندگان دستگاه ضبط کننده یک سری اپلیکیشن موبایل و نرم‌افزار کامپیوتر اختصاصی ارائه می‌دهند. با کمک آنها امکان اتصال و مشاهده تصاویر از راه دور وجود دارد.

مراحل کلی

  1. نرم‌افزار کامپیوتر و یا اپلیکیشن موبایلی که به سازنده دوربین یا دستگاه ضبط کننده مربوط می‌شود را بر روی دستگاه خودتان نصب کنید.
  2. مطمئن شوید که دستگاه DVR و یا NVR و یا دوربین‌های IP شما به طور درست به مودم اینترنت و یا روتر وصل شده‌اند و به شبکه دسترسی پیدا کرده‌اند.
  3. برای اتصال از راه دور باید دستگاه ضبط کننده و یا دوربین‌های خودتان را در نرم‌افزار و یا در اپلیکیشن ثبت کنید. در این فرایند می‌توانید یک کد QR روی دستگاه اسکن کنید یا می‌توانید شماره سریال، آدرس IP و پورت دستگاه را وارد کنید.
  4. در صورت نیاز نرم‌افزار و یا اپلیکیشن به طور خودکار می‌تواند تنظیمات شبکه را انجام دهد. اما در برخی موارد لازم است که بر روی مودم یا روتر پیکره بندی انجام دهید.
  5. بعد از ثبت و اتصال که به طور موفقیت آمیز انجام شد، می‌توانید تصاویر زنده دوربین و تصاویری که در گذشته ضبط شده را به وسیله اپلیکیشن و یا نرم‌افزار مشاهده کنید.

مزایای این روش

  • این روش ساده بوده، رابطه کاربری نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های اختصاصی بسیار کاربرپسند است.
  • این نرم‌افزارها اغلب دارای یک سری قابلیت‌های پیشرفته مثل تنظیمات تصویر، ضبط از راه دور، کنترل PTZ و دریافت هشدارها را ارائه می‌دهدن.
  • از آنجایی که این نرم‌افزار به وسیله سازنده دوربین ارائه می‌شود، با دستگاه‌های شما می تواند سازگاری کامل داشته باشد.

معایب این روش

  • برای مشاهده کردن تصاویر باید از همان نرم‌افزار و اپلیکیشن سازنده استفاده کنید.
  • ممکن است که امکان یکپارچه سازی با نرم‌افزار و یا سیستم‌های دیگر وجود نداشته باشد.

 استفاده از Port Forwarding (هدایت پورت)

این روش برای دسترسی مستقیم به دوربین‌های IP و یا دستگاه ضبط کننده استفاده می‌شود که از طریق آدرس IP، اینترنت و پورت‌های خاص قابل انجام است.

این روش نسبت به روش اول پیچیده‌تر است و لازم است که در آن روتر و یا مودم را پیکر بندی کنید.

مراحل کلی

  1. آدرس IP داخلی دستگاه DVR و یا NVR و یا دوربین IP خودتان را پیدا کنید. معمولاً در قسمت تنظیمات شبکه دستگاه می‌توانید این آدرس را مشاهده کنید.
  2. آدرسی که به وسیله دستگاه برای انتقال تصاویر به کار می‌روند را باید پیدا کنید. این اطلاعات معمولاً در دفترچه راهنمای دستگاه و یا در تنظیمات شبکه درج شده است.
  3. در تنظیمات مودم روتر به دنبال بخشی با نام‌های Port Forwarding، Virtual Server بگردید.
  4. برای هر پارتی که دستگاه یا دوربین نیاز دارد، یک قانون جدید ایجاد کنید. این قانون آدرس IP داخلی دستگاه پورت داخلی و پورت خارجی را مشخص می‌کند.
  5. پورت خارجی می‌تواند با پورت داخلی یکسان باشد. پروتکل را All انتخاب کنید، تنظیمات را ذخیره کرده و مودم و یا روتر خودتان را ریستارت کنید.
  6. آدرس IP اینترنت خود را پیدا کنید. در مرورگر وب و یا نرم‌افزار و اپلیکیشن می‌توانید به تصاویر دسترسی داشته باشید.

مزایای این روش

  • در این روش می‌توانید به طور مستقیم به دستگاه دسترسی پیدا کنید، بدون آنکه به سرویس‌های دیگری نیاز داشته باشید.
  • در این روش امکان پیکر بندی تنظیمات شبکه وجود دارد.

معایب این روش

  • استفاده از این روش به دانش فنی شبکه و اطلاعات بیشتر درباره پیکره بندی مدرن و روتر نیاز دارد.
  • باز کردن پورت‌ها در روتر می‌تواند برای شما خطرات امنیتی زیادی داشته باشد.
  • برای دستگاه‌ها لازم است که از رمز عبور قوی استفاده کنید.
  • در صورتی که نیاز دارید آدرس IP اینترنت را تغییر دهید، لازم است که تنظیمات DDNS را به روز رسانی کنید.

 استفاده از DDNS (Dynamic Domain Name System)

این روش برای حل کردن مشکل تغییر آدرس IP اینترنت به کار می‌رود. با استفاده از یک سرویس DDNS یک نام دامنه ثابت به آدرس آی پی متغیر شما وصل می‌شود و بدین وسیله دسترسی از راه دور را آسان‌تر می‌کند.

مراحل کلی

  1. در یکی از سرویس‌های ارائه دهنده DDNS یا سرویس‌های داخلی دستگاه ضبط کننده ثبت نام کنید و یک نام دامنه برای آن انتخاب نمایید.
  2. اکثر دستگاه‌های DVR/NVR و دوربین‌های IP برای تنظیمات DDNC دارای بخشی هستند. در این بخش اطلاعات حساب DDNS‌، رمز عبور و نام کاربری را وارد کنید.
  3. طبق روش دوم مراحل را انجام دهید. شما در نرم‌افزار یا اپلیکیشن و یا مرورگر می‌توانید به تصاویر دسترسی داشته باشید.

مزایای این روش

اگر آدرس IP اینترنت هم تغییر پیدا کند، می‌توانید با استفاده از نام دامنه ثابت به دستگاه‌های خودتان دسترسی پیدا کنید. به خاطر داشتن یک نام دامنه از یک آدرس IP عددی کار ساده‌تری است.

معایب این روش

برای استفاده از این روش لازم است که در سرویس DDNS ثبت نام کنید. برخی از این سرویس‌ها که رایگان هستند یک سری محدودیت‌هایی دارند، اما سرویس‌های تجاری به هزینه نیاز دارند. لازم است که هم دستگاه ضبط کننده دوربین و هم مودم را پیکره بندی کنید.

 استفاده از سرویس‌های P2P (Peer-to-Peer)

برخی از سازندگان سرویس‌های P2P اختصاصی ارائه می‌دهند. در این صورت فرایند اتصال از راه دور بسیار ساده‌تر است و نیازی به پیکره‌بندی پیچیده شبکه وجود ندارد. در این روش دستگاه ضبط کننده یا دوربین با یک سرور مرکزی ارتباط برقرار کرده و کاربر به وسیله یک شناسه کاربری می‌تواند به آن وصل شود.

مراحل کلی

شما باید اپلیکیشن موبایل و یا نرم‌افزار کامپیوتری که به وسیله سازنده ارائه می‌شود را نصب کنید. اپلیکیشن و یا نرم‌افزار گزینه افزودن دستگاه را انتخاب کنید و کد QR را که روی دستگاه ضبط کننده و دوربین وجود دارد اسکن کنید.

همچنین می‌توانید شناسه دستگاه مثل شماره سریال را وارد نمایید. بعد از آنکه اتصال شما موفقیت آمیز بود، می‌توانید تصاویر زنده و ضبط شده در زمان گذشته را مشاهده کنید.

مزایای این روش

برای اجرای این روش نیازی به پیکر بندی پیچیده در شبکه نیست، معمولاً اتصالات پایدار و سریع هستند و ارتباطات معمولاً رمزگذاری می‌شوند.

معایب این روش

در صورتی که سرویس P2P سازنده قطع شد، دسترسی از راه دور نیز امکان‌پذیر نخواهد بود در اینجا کاربر بر تنظیمات اتصال کنترل کمتری دارد.

 نکات امنیتی و عیب‌یابی

انتقال تصاویر دوربین مداربسته در کنار مزایای زیادی که دارد، نیاز به توجه کردن به یک سری مسائل امنیتی و آشنا شدن با روش‌های عیب یابی مشکلات احتمالی است.

نکات امنیتی

  • برای تمامی دستگاه‌ها از جمله دوربین روتر DVR و یا NVR باید از رمز عبور قوی و خاص استفاده کنید.
  • تمامی دستگاه‌ها در ابتدا رمز عبور پیش فرض دارند که بلافاصله بعد از نصب باید آنها را تغییر دهید.
  • فایروال روتر و یا مودم خودتان را فعال کنید.
  • نرم‌افزارها و فایروارهای دستگاه‌های خودتان را به طور منظم به روز رسانی کنید، چون در این صورت می‌توانید از آخرین قابلیت‌های امنیتی آنها بهره‌مند شوید.
  • دسترسی به تنظیمات سیستم فقط برای افراد مجاز محدود شود.
  • برای آنکه میزان امنیت دوربین‌ها را بیشتر کنید، می‌توانید از یک شبکه خصوصی مجازی مثل VPN برای دسترسی از راه دور استفاده کنید.
  • همیشه مراقب لینک‌های مشکوک و ایمیل‌ها باشید و از دانلود کردن نرم‌افزار از منابع غیر معتبر جدا خودداری نمایید.

عیب‌یابی مشکلات رایج

  • مطمئن شوید که تمامی کابل‌ها به طور درست وصل شده‌اند، دستگاه‌ها روشن هستند و به شبکه دسترسی دارید.
  • تنظیمات پورت و IP را بررسی کنید. فایروال مودم و یا روتر را به طور موقت غیر فعال کنید تا ببینید که مشکل از آن است یا نه.
  • اتصال اینترنت در محل نصب و محل مشاهده را بررسی کنید. برای آپلود و دانلود تصاویر باید پهنای باند کافی وجود داشته باشد وگرنه کیفیت تصاویر کاهش می‌یابد.
  • در صورتی که از راه دور دسترسی نداشتید، تنظیمات فایروار و یا DDNS را به طور مجدد بررسی کنید. مطمئن شوید که سرویس DDNS فعال است و آدرس IP به طور درست به روز رسانی شده است.
  • کیفیت تصاویر ضبط و تصاویر انتقالی را در تنظیمات دستگاه و نرم‌افزار بررسی کنید.
  • حتماً از اینترنت‌های پرسرعت استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

انتقال تصاویر دوربین‌های مداربسته برای نظارت و امنیت از راه دور یک ابزار قدرتمند است. با درک کردن مفاهیم پایه، آشنا شدن با روش‌های مختلف و پیروی از مراحل عملی می‌توانید به آسانی تصاویر ضبط شده به وسیله دوربین‌های خود را از هر نقطه جهان مشاهده کنید.

انتخاب روش مناسب به نوع سیستم، سهولت و دانش فنی شما بستگی دارد. به نکات ایمنی توجه داشته باشید و در صورت بروز مشکل با حوصله و صبر عیب یابی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *