دسته‌بندی نشده

مقایسه NVR با DVR در سیستم‌های IP

سیستم های نظارتی مفاهیم و اصطلاحات مختلفی دارند که از بین آنها می توانیم به NVR و DVR  اشاده کنیم. این دو اصطلاح برای دستگاه های ضبط کننده ویدیو بسیار استفاده می شوند. بین این دو سیستم یک سری تفاوت هایی وجود دارد. درک این تفاوت ها برای انتخاب بهتر شما می تواند کمک کند.

در طی سالیان گذشته، DVRها مثل ستون فقرات سیستم های نظارتی آنالوگ بودند. با ظهور دوربین های IP سیستم های نظارتی وارد مرحله جدیدی شدند.

DVR

DVR و یا همان ضبط کننده ویدئو دیجیتال برای کار با دستگاه های مدار بسته آنالوگ طراحی شده است. دوربین های آنالوگ می توانند سیگنال های ویدیویی غیر فشرده و خام را به وسیله کابل های کواکسیال به DVRها ارسال می کنند. در اینجا DVRها سینگال های ویدیویی را به فرمت دیجیتال فشرده تبدیل کرده و روی یک هارد دیسک واخلی ذخیره می کنند.

ویژگی‌های کلیدی DVR

  • DVR ها فقط با دوربین های آنالوگ کار می کنند.
  • برای انتقال ویدیو از کابل های کواکسیال استفاده می شود.
  • مسئول پردازش، فشرده سازی و ضبط ویدیو است.
  • دوربین ها باید مستقیم به DVR وصل شوند.
  • برخی DVRهای جدید برای مشاهده از راه دور، قابلیت های محدودی دارند اما بیشترین تمرکز آنها بر ضبط محلی است.

NVR

NVRها و یا ضبط کننده ویدیو شبکه به عنوان قلب تپنده دوربین های IP است.  NVRها به طور مستقیم سیگنال های ویدئویی را دریافت نمی کنند (برخلاف DVRها)، ولی می توانند خودشان با دوربین های IP ارتباط برقرار کنند.

دوربین های IP، ویدیوها را به صورت دیجیتال و فشرده از طریق شبکه به سمت NVR ها ارسال می کنند. NVRها می توانند این جریان های ویدیویی را دریافت کرده و مدیریت کنند.سپس این ویدیوها روی هارد دیسک ذخیره می شود. مراحل اولیه پردازش و فشرده سازی اولیه ویدیوها در خود دوربین هایIP انجام می شود.

ویژگی‌های کلیدی NVR

  • این سیستم ها فقط با دوربین های IP کار می کنند.
  • برای آنها فقط از کابل های اترنت و یا اتصال بی سیم استفاده می کنند.
  • خود دوربین های IP مسئول پردازش و فشرده سازی ویدیو را بر عهده دارند و NVR تنها ضبط و مدیریت آنها را انجام می دهد.
  • دوربین ها را می توان در هر جایی که شبکه وجود دارد، وصل کرد و دیگر نیازی به اتصال مستقیم به NVRها ندارند.
  • این سیستم ها ذاتا یک دستگاه شبکه هستند که برای مدیریت و مشاهده تصاویر از راه دور طداحی شده اند.

مقایسه جزئی به جزئی

برای اینکه بتوانیم تفاوت های میان NVR و DVR  را بهتر درک کردیم، باید مقایسه جزئی از آنها انجام دهیم.

نوع دوربین و کابل‌کشی

DVRها تنها می توانند با دوربین های آنالوگ کار کنند. در این سیستم ها لازم است برای هر دوربین، کابل کشی مجزا انجام بگیرد. برای مسافت های طولانی، کابل های کواکسیال نیازی به تقویت کننده ندارند، اما برای دوربین ها لازم است که از کابل های برق جداگانه استفاده شود.

NVRها تنها با دوربین های IP سازگار هستند. آنها برای انتقال داده و تامین برق از کابل های اترنت استفاده می کنند. این کار باعث شده که کابل کشی آنها ساده تر و تمیزتر انجام شود. برای مسافت های طولانی، کابل کشی اترنت مناسب نیست، اما با سوئیچ های شبکه می توانید به راحتی این فاصله را گسترش دهید.

کیفیت تصویر و رزولوشن

در سیستم‌های آنالوگ سنتی رزولوشن محدود است، اما با ظهور تکنولوژی HD-Analog، توانستند برای پشتیبانی از رزولوشن های 720p و 1080p استفاده کنند. با این وجود، دوربین های آنالوگ با بهترین کیفیت هم در مقابل سیستم های IP، در سطح پایین تری هستند.

سیستم های NVR، رزولوشن های بالاتری از 2K بیشتر را دارند. در این دوربین ها، ویدیو ها به صورت فشرده و دیجیتال منتقل شده و جزئیات تصویر حفظ می شود. بنابراین، امکان زوم دیجیتال با کیفیت بالا وجود دارد.

پردازش و فشرده‌سازی

وظیفه اصلی DVRها تبدیل کردن سیگنال آنالوگ به دیجیتال،  فشرده سازی و ذخیره کردن است. این یعنی آنکه DVRها برای هندل کردن این حجم از کار باید پردازنده‌های قوی داشته باشند. در سیستم‌های NVR خود دوربین مسئولیت اصلی پردازش و فشرده سازی و تبدیل ویدیو به جریان دیجیتال را به عهده می‌گیرد.

در اینجا NVR تنها به عنوان دریافت کننده مدیریت کننده و ذخیره کننده نقش خودش را ایفا می‌کند. همین عامل باعث می‌شود که NVR بتواند مسئولیت‌های کمتری داشته و در جهت آن تعداد بیشتری از دوربین‌ها با رزولوشن بالا را مدیریت کند.

انعطاف‌پذیری و مقیاس‌پذیری

NVR ها از نظر مکان‌یابی دوربین‌ها محدودیت دارند، چون هر دوربین باید به طور مستقیم به کابل کواکسی از طریق کابل کواکسیال به DVR وصل شود. این موضوع باعث شده که در طول کابل یک سری محدودیت‌هایی به وجود بیاید و لازم باشد که برای هر دوربین کابل کشی جداگانه‌ای انجام بگیرد.

اما NVR‌ها انعطاف پذیری بیشتری دارند. دوربین‌های IP می‌توانند در هر نقطه‌ای از شبکه وصل شوحد، در این صورت نیازی به کابل کشی مستقیم  ندارند. هین ویژگی باعث شده که بتوانیم در مکان‌های مختلف دوربین‌ها را نصب کرده و تمامی آنها را به یک NVR مرکزی متصل کنید.

در حالت کلی NVRها مقیاس پذیری بالاتری دارند و شما با اضافه کردن سوئیچ‌های PoE بیشتر ‏NVR‌های اضافی می‌توانید به راحتی سیستم را گسترش دهید.

قابلیت‌های هوشمند و تحلیل ویدئو

DVRها به خاطر آنکه ماهیت آنالوگ دارند و در فرایند پردازش یک سری محدودیت‌هایی دارند، در سطوح ابتدایی قرار می‌گیرند و تنها حرکت‌های ساده را می‌توانند تشخیص دهند.

اگر بخواهید ویدیوهای پیشرفته‌تری را تحلیل کنید، نیاز دارید که از نرم‌افزارهای دیگر و یا از دستگاه‌های تحلیل اختصاصی استفاده کنید. NVR‌ها مختص سیستم‌های IP هستند. دوربین‌های IP پردازنده‌های قدرتمند داخلی دارند که می‌تواند در خود دوربین تحلیل‌های ویدیویی هوشمند را انجام دهد.

از این قابلیت می‌توان برای تشخیص پلاک خودرو، تشخیص چهره، تشخیص اشیا، شمارش افراد و تشخیص عبور از خط استفاده می شوند. آنها می‌توانند این ابر داده هوشمند را دریافت و مدیریت کنند. با این کار امکان جستجوی دقیق در ویدیو و ایجاد هشدارهای هوشمند وجود خواهد داشت.

امنیت سایبری

DVRها ماهیت آفلاین دارند، بنابراین امنیت سایبری آنها بالاتر است و کمتر دچار این تهدیدات می‌شوند، اما DVRهای نسل جدیدتر قادر هستند که به شبکه وصل شوند و همین عامل باعث شده که در معرض حملات سایبری هم قرار بگیرند.

لازم است که در هنگام استفاده از DVRهای نسل جدید به پیکر بندی و ایمن سازی آنها توجه شود. از آنجایی که NVR و دوربین‌های IP تماماً دستگاه شبکه هستند، به طور ذاتی این تجهیزات در معرض خطرات امنیت سایبری قرار می‌گیرند. لازم است که برای آنها از رمز عبور قوی و به روز رسانی پریمر استفاده شود.

شما باید به جداسازی شبکه، رمزنگاری داده‌ها و فایروال‌ها هم توجه کنید. در سیستم‌های IP امنیت حرف اول را می‌زند که باید به طور مداوم آن را مدیریت کنیم.

PoE

DVRها قابلیت PoE ندارند و هر دوربین آنالوگ به منبع تغذیه جدایی نیاز دارد. بسیاری از NVR‌ها پورت‌های PoE داخلی دارند که می‌توانند به طور همزمان هم برق و هم داده را به دوربین‌های IP ارائه دهند.

این ویژگی باعث شده که کابل کشی آنها به شدت ساده شده و برای هر دوربین دیگر نیازی به آداپتور برق جداگانه نداشته باشید.

هزینه

سیستم‌های DVR در ابتدا قیمت‌های پایینی داشتند و برای خرید مقرون به صرفه بودند. اما زمانی که از این سیستم برای پروژه‌های بزرگ استفاده می‌کنید، نیاز به کابل کشی برق جداگانه‌ای دارید. این موضوع باعث شده که قیمت کابل کشی کواکسیال بالاتر رفته و هزینه‌های نصب آن را زیاد کند.

دوربین‌های IP و NVR‌ها در ابتدا گران بودند، اما زمانی که تکنولوژی پیشرفت کرد، قیمت آنها کم شد. امروزه با توجه به کیفیت، مزایا و انعطافی که دارند و از طرفی در هزینه‌های کابل کشی آنها صرفه‌جویی شده، می‌توانیم در بلند مدت سیستم‌های NVR را مقرون به صرفه بدانیم.

در دوربین‌های IP قابلیت‌های هوشمند داخلی وجود دارد که باعث شده دیگر شما برای سیستم‌های تحلیل هوشمند نیاز به سرمایه‌گذاری جداگانه نداشته باشید.

صدا

DVRها اغلب برای ضبط کردن صدا نیاز به کابل کشی صوتی جداگانه‌ای دارند. NVR در دوربین‌های IP می‌تواند به وسیله همان کابل اترنت هم ویدیو هم تصویر و هم صدا را انتقال دهد. این کار روش نصب این سیستم‌ها را آسان‌تر کرده است.

مدیریت و دسترسی از راه دور

DVRها قابلیت دسترسی از راه دور محدودتری دارند و برای این کار لازم است که شما پیکره‌بندی پیچیده‌تری انجام دهید. از طرفی رابط کاربری وب این سیستم‌ها ممکن است که قدیمی باشد.

NVR‌ها برای مدیریت و دسترسی از راه دور ساخته می‌شوند. این سیستم‌ها رابط کاربری وب پیشرفته، نرم‌افزارهای مدیریت ویدیو قدرتمند و اپلیکیشن‌های موبایل کاربر پسندی دارند. شما از طریق آن می‌توانید تصاویر زنده را مشاهده کرده، آنها را بازپخش کنید و برای مدیریت سیستم و جستجو از هر مکان و در هر زمانی استفاده کنید.

چه زمانی DVR و چه زمانی NVR؟

با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی، اکثر سناریوهای جدید و یا کسانی که به دنبال سیستم‌های نظارتی مدرن قابل گسترش و با کیفیت بالا می گردند، می‌تواند برای آنها انتخاب بهتری باشد.

موارد مناسب برای DVR

  • اگر از قبل شما زیرساخت کابل کشی کواکسیکال دارید و نمی‌خواهید که برای کابل کشی مجدد هزینه پرداخت کنید، می‌توانید از DVRهای HD آنالوگ برای ارتقا دوربین خود استفاده کنید.
  • شما می‌توانید به این شیوه دوربین‌های آنالوگ قدیمی خود را به رزولوشن‌های بالا ارتقا دهید.
  • اگر بودجه بسیار محدودی دارید و از طرفی به دنبال دوربین‌هایی با رزولوشن بالا و قابلیت هوشمند نیستید، برای شما سیستم‌های DVR ارزان‌تر است.
  • محیط‌های کوچک که نیازی به جابجایی دوربین‌ها هم ندارد و به دنبال نصب ساده می‌گردند. سیستم‌های DVR می‌توانند مناسب باشد.

موارد مناسب برای NVR (سیستم IP)

  • برای هر پروژه نظارتی جدید دوربین‌های IP و NVR‌ها می‌تواند بهترین گزینه باشد. اگر برای شما جزئیاتی مثل پلاک خودرو یا شناسایی چهره مهم است و به دنبال تصاویری با کیفیت بالاتر هستید، بهتر است سراغ ‏NVR‌ها بروید.
  • سیستم‌های NVR انعطاف پذیری نصب بالایی دارند. شما می‌توانید دوربین‌ها را در مکان‌های دور و یا در چندین ساختمان قرار داده و مدیریت کنید.
  • این سیستم‌ها قابلیت‌های پیشرفته‌ای چون تشخیص چهره، تشخیص حرکت هوشمند و شمارش افراد را دارند.
  • اگر فکر می‌کنید که لازم است در آینده سیستم نظارتی شما گسترش پیدا کند، NVR‌ها بهترین گزینه هستند.
  • سیستم‌های NVR نیازی به کابل‌کشی‌های جداگانه ندارند.
  • مدیریت این سیستم‌ها به وسیله موبایل و یا کامپیوتر بسیار آسان است.
  • زمانی که می‌خواهید سیستم نظارتی خودتان را با سیستم‌های دیگر مثل دسترسی اعلام حریق یکپارچه کنید، قطعاً باید به سراغ سیستم‌های NVR بروید.

نتیجه‌گیری

در مقایسه‌ای که با سیستم‌های DVR و NVR انجام داده‌ایم، متوجه شدیم که سیستم‌های NVR راهکارهای برتر و آینده نگری هستند. DVR ها در نظارت تصویری می‌توانند نقش حیاتی ایفا کنند. اما برای کسانی که بودجه محدودی دارند و یا به دنبال ویژگی‌های پیشرفته‌ای نیستند، مناسب می باشند.

NVRها انعطاف پذیری بالا، کیفیت تصویر خوب، قابلیت‌های هوشمند پیشرفته، مدیریت و نصب آسان دارند. به همین خاطر سیستم‌های نظارت تصویری مدرنی به حساب می‌آیند. سرمایه‌گذاری در یک سیستمی که مبتنی بر NVR است، می‌تواند به شما تصاویری با کیفیت بالا و قابلیت‌های بیشتر ارائه دهد.

این فناوری می‌تواند سیستم شما را برای رشد و انطباق با فناوری‌های دیگر در آینده آماده کند. با پیشرفتی که همه روزه در تکنولوژی IP مشاهده می‌کنیم، فاصله بین NVR و DVR در حال زیاد شدن است. به طور کلی سیستم‌های NVR برای داشتن نظارت تصویری کامل و پیشرفته مناسب‌تر هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *