راهنمای دوربین ها

عیب‌یابی اتصال شبکه دوربین IP

دوربین‌های IP به خاطر قابلیت‌های هوشمند، ارائه کیفیت بالای تصاویر و انعطاف پذیری بالا توانسته‌اند محبوبیت زیادی پیدا کنند. دوربین‌های IP مثل هر دستگاه مبتنی بر شبکه دیگر با یک سری مشکلات مربوط به اتصال شبکه مواجه می‌شوند.

وقتی شبکه اتصال نامناسبی داشته باشد، باعث از دست رفتن فیلم، عدم دسترسی به دوربین و تاخیر در ویدیو می‌شود. در این صورت ممکن است که سیستم نظارتی به طور کامل قطع شود، عیب یابی اتصال شبکه دوربین IP به مهارت نصاب، کاربر و یا مدیر سیستم بستگی دارد.

علائم رایج مشکلات اتصال شبکه

  • گاهی اوقات پیش می آید که شما نمی توانید به رابطه دوربین دسترسی پیدا کنید. در واقع شما به وسیله مرورگر وب نمی‌توانید به آدرس IP دوربین دسترسی داشته باشید.
  • دوربین در نرم‌افزار مدیریت ویدیو و یا در ضبط کننده ویدیو شبکه به صورت آفلاین نشان داده می‌شود.
  • تصاویر ویدیو به طور متناوب قطع می‌شود و یا به صورت اسلاید شو این تصاویر را نمایش می‌دهد.
  • بین رویداد واقعی و نمایش آن در صفحه نمایش تاخیر به وجود می‌آید.
  • ویدیو حالت پیوسته ندارد و این گونه به نظر می‌رسد که برخی از فیلم‌ها از دست رفته‌اند.
  • کنترل حرکت و زوم دوربین‌ها دیگر کار نمی‌کند.
  • کیفیت تصاویر به حدی پایین است که باعث شده تصاویر تار و یا پیکسلی به نظر برسند، حتی اگر دوربین رزولوشن بالایی داشته باشد.

فرآیند عیب‌یابی گام به گام

برای عیب یابی مرحله به مرحله دوربین‌ها لازم است که به یک سری مواردی توجه داشته باشید. همیشه برای عیب یابی از ساده‌ترین و محتمل‌ترین دلیل‌ها شروع کرده و به سمت دلایل پیچیده حرکت کنید.

بررسی اولیه فیزیکی و توان

اولین و موثرترین قدم آن است که بررسی‌های اولیه فیزیکی را انجام دهید، چون بسیاری از مشکلات ناشی از مسائل ساده فیزیکی هستند.

بررسی چراغ‌های LED دوربین

ابتدا چراغ نشانگر برق را بررسی کنید و مطمئن شوید که روشن است. اگر این چراغ روشن نبود، یعنی به دوربین جریان برق نمی‌رسد. چراغ نشانگر وضعیت شبکه در پورت اترنت دوربین قرار می‌گیرد. اگر این چراغ روشن نباشد، یعنی اتصال فیزیکی شبکه برقرار نشده است. اما اگر چشمک می‌زند، نشان دهنده آن است که شبکه فعال است.

بررسی کابل اترنت

مطمئن شوید که کابل‌های اترنت در پورت دوربین و سوئیچ به طور کامل و محکم وصل شده‌اند. کابل‌ها را از نظر آسیب‌های فیزیکی مثل خمیدگی یا بریدگی بررسی کنید. اگر در این بررسی‌ها متوجه شدید که قابلی آسیب دیده، آن را سریعاً تعویض کنید.

مطمئن شوید که از کابل‌های مناسب استفاده می‌کنید. طول کابل‌ها باید مناسب باشد. کابل‌های اترنت حداکثر ۱۰۰ متر طول دارند. برای مسافت‌های طولانی شما می‌توانید از مبدل‌های فیبر نوری و یا سوئیچ‌های میانی استفاده کنید.

بررسی منبع تغذیه (PoE یا آداپتور برق)

اگر دوربین از PoE تغذیه می‌کند، مطمئن شوید که سوئیچ PoE می‌تواند به درستی برق را دریافت کند. در این حالت باید چراغ PoE در سوئیچ روشن باشد و در حالت فعالی قرار بگیرد.

مطمئن شوید که برق به طور کافی تامین می‌شود. اگر دوربین شما از آداپتور برق جداگانه استفاده می‌کند، باید مطمئن شوید که آداپتور به پریز برق وصل شده است. مشخصات جریان آداپتور و ولتاژ باید با نیاز دوربین کاملاً مطابقت داشته باشد.

بررسی مشکلات شبکه و آدرس‌دهی IP

بعد از آنکه بررسی‌های فیزیکی را انجام دادید و مشکل حل نشد، باید به سراغ تنظیمات شبکه بروید.

بررسی آدرس IP دوربین

آدرس IP دوربین را به طور صحیح وارد کنید. شما می‌توانید از ابزارهای مثل Angry IP برای اسکن شبکه و یا آدرس آی پی دوربین استفاده کنید. این ابزارها به شما کمک می‌کنند که یا آدرس IP را تغییر داده و یا دوربین را فعال کنید.

مطمئن شوید که هیچ دستگاه دیگری در شبکه شما از همان آدرس IP دوربین در حال استفاده نیست. این موضوع یکی از رایج‌ترین دلایل مشکل اتصال است. ابزارهای اسکن IP می‌توانند هرگونه تداخلی را نشان دهند و اگر تداخلی وجود داشت، شما می‌توانید آدرس IP دوربین را به یک آدرس آزادی تغییر بدهید.

پینگ (Ping) کردن دوربین

در آدرس IP دوربین دستور پینگ وجود دارد که باید آن را اجرا کنید. در اینجا باید مطمئن باشید که اتصال شبکه همچنان برقرار است و اگر در این اتصال تاخیری وجود داشت، این تغییر مربوط به ترافیک شبکه و یا پهنای باند است.

زمانی که دوربین در شبکه قابل دسترس نباشد، نشان می‌دهد که در سوئیچ کابل کشی فایروال و آدرس آی پی مشکلی وجود دارد.

بررسی فایروال‌ها

شما باید بررسی کنید که فایروال کامپیوتر شما به پورت‌های لازم دسترسی داشته باشد. شبکه شما فایروال سخت‌افزاری دارد که باید مطمئن شوید که برای ارتباط دوربین با NVR و همچنین دسترسی‌های از راه دور پورت‌های مورد نیاز باز هستند.

بررسی NVR / VMS و تنظیمات نرم‌افزاری

اگر دوربین پینک شود ولی همچنان NVR آن آفلاین باشد، ممکن است که دوربین مشکل نرم‌افزار مدیریتی داشته باشد.

بررسی پورت‌های دوربین

هر دوربین IP برای ارتباط گرفتن از پورت‌های خاصی استفاده می‌کند. شما باید مطمئن باشید که این پورت‌ها به درستی در تنظیمات NVR/VMS وارد می‌شود. اگر دوربین در پشت روتر دیگری قرار بگیرد، شما باید مطمئن شوید که پورت فورواردینگ به شکل درست در روتر میانی پیکر بندی می‌شود.

بررسی پروتکل‌های ارتباطی

مطمئن باشید که NVR/VMS از پروتکل ارتباطی دوربین‌ها می‌تواند پشتیبانی کند. رایج‌ترین پروتکل‌ها ONVIF و پروتکل‌های اختصاصی شرکت سازنده هستند. اگر از ONVIF استفاده می‌کنید، باید مطمئن باشید که ONVIF در قسمت تنظیمات دوربین به حالت فعال انجام گرفته و پروفایل کاربری ONVIF با رمز عبور صحیح در قسمت NVR/VMS وارد ‌شود.

بررسی نام کاربری و رمز عبور

این نوع خطا معمولاً در دوربین‌ها یک خطای رایج شناخته می‌شود. باید کاملاً بررسی کنید که نام کاربری و رمز عبور دوربین را به طور صحیح وارد کرده‌اید. در وارد کردن این موارد نباید هیچگونه اشتباه املایی وجود داشته باشد. همیشه رمزهای عبور پیش فرض دوربین‌ها را تغییر دهید.

به‌روزرسانی فریمور

گاهی اوقات در دوربین‌ها یک سری مشکلاتی اتصالی به وجود می‌آید که می‌تواند ناشی از باگ‌ها در فرمول قدیمی دوربین باشد. در این صورت باید به وب سایت تولید کننده دوربین‌ها مراجعه کرده و فریمور آن را با آخرین نسخه به روز رسانی کنید. فریمور NVR را از خرین نسخه به روز رسانی کنید تا بدین طریق بتوانید باگ‌های آن را رفع کنید.

تنظیمات جریان

زمانی که تصویر قطع و وصل شد و یا تاخیر داشت، ممکن است که در ارتباط با تنظیمات جریان ویدیو مشکلی وجود داشته باشد. در این صورت به طور موقت فریم ریت رزولوشن را کاهش دهید تا ببینید که آیا مشکل برطرف می‌شود یا نه! ممکن است پهنای باند شبکه شما برای جریان با کیفیت بالا به اندازه کافی نباشد.

بررسی تجهیزات شبکه و زیرساخت

اگر اقدامات بالا را انجام دادید و مشکل همچنان وجود داشت، باید به سایر تجهیزات شبکه توجه کنید.

بررسی سوئیچ شبکه / روتر

مطمئن شوید که روترها و سوئیچ‌ها در حالت روشن قرار گرفته و چراغ‌های آن وضعیت عادی دارند. پورت‌هایی که دوربین و NVR به آنها وصل می‌شود را به دقت بررسی کنید. شما باید مطمئن باشید که چراغ‌های نشانگر لینک، روشن و حالت چشمک زن دارند.

اگر شبکه شلوغ باشد و یا ترافیک آن بالا باشد، می‌تواند در عملکرد دوربین IP یک سری مشکلاتی به وجود بیاورد. برای آنکه ترافیک شبکه را بررسی کنید، می‌توانید از ابزارهای نظارت بر شبکه استفاده کنید. اگر از دوربین‌های IP استفاده می‌کنید، باید مطمئن شوید که سرور DHCP در شبکه در حالت فعال قرار گرفته و آدرس IP به دوربین اختصاص داده می‌شود.

کیفیت کابل‌کشی کلی

گاهی اوقات ممکن است که کابل کشی شما ضعیف و یا قدیمی باشد. این اتفاق می‌تواند در کل شبکه تاثیر گذاشته و یک سری مشکلات عملکردی به همراه داشته باشد. پس بهترین کار آن است که به طور مداوم کابلکشی‌ها را به وسیله تستر کابل مورد تست و ارزیابی قرار دهید.

راه‌اندازی مجدد

شما یک بار برق دوربین را قطع و وصل کنید و یا از طریق رابط مجدداً دوربین را راه‌اندازی کنید. سوئیچ‌های شبکه و روترهایی که دوربین به آنها وصل می‌شود را یک بار راه‌اندازی مجدد کنید.

NVRها و یا نرم‌افزارهای VMS را یک بار راه‌اندازی مجدد کنید. دلیل راه‌اندازی مجدد سیستم ما این است که شما با این کار می‌توانید اغلب مشکلات موقت در حافظه و یا نرم‌افزار را برطرف کنید.

بازنشانی به تنظیمات کارخانه

اگر تمامی مراحل بالا را انجام دادید و مشکل همچنان ادامه داشت، توصیه می‌شود که دوربین را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید. با این کار تمامی تنظیمات سفارشی دوربین پاک شده و به حالت اولیه خودش برمی‌گردد.

قبل از بازنشانی کردن مطمئن باشید که به راهنمای دوربین برای فرایند بازنشانی دسترسی دارید و آماده هستید که به طور مجدد دوربین را از صفر پیکر بندی کنید. این مرحله در واقع آخرین راه حل نرم‌افزاری برای دوربین‌ها است.

بهترین شیوه‌ها برای پیشگیری از مشکلات شبکه IP

پیشگیری همیشه بهتر از درمان عمل می‌کند. شما اگر بهترین شیوه‌ها را رعایت کنید، می‌توانید بسیاری از مشکلات مربوط به اتصال شبکه در دوربین‌های IP را رفع کنید.

  • قبل از آنکه اقدام به نصب کنید، بهتر است که از شبکه خودتان یک نقشه دقیقی ایجاد کنید.
  • همیشه سعی کنید از کابل‌های اترنت با کیفیت بالا و از کانکتورهای استاندارد استفاده نمایید.
  • سعی کنید کابل کشی‌ها را به نصاب‌های حرفه‌ای بسپارید.
  • مطمئن شوید که شبکه شما برای هندل کردن همه جریان‌های ویدیویی با رزولوشن مد نظرتان پهنای باند کافی دارد. برای این کار لازم است از ابزارهای محاسبه پهنای باند استفاده کنید.
  • از انژکتورهای PoE و سوئیچ‌های معتبر و استاندارد استفاده کنید. با این کار می‌توانید به طور مداوم برای دوربین‌ها برق کافی تامین کنید.
  • برای دوربین‌های IP بهتر است که از آدرس‌های IP ثابت استفاده کرده و حتماً آن را مستندسازی کنید. انجام این کار باعث می‌شود که مدیریت شما ساده‌تر شده و از تداخل IPها جلوگیری شود.
  • دوربین‌های IP را در یک VLAN جداگانه‌ای از شبکه اصلی آن قرار دهید. با این کار نه تنها می‌توانید امنیت دوربین‌ها را بهتر کنید، بلکه از ترافیک اضافی دوربین به شبکه‌های اصلی خود می‌توانید جلوگیری کنید.
  • بلافاصله رمزهای پر پیش فرض دوربین و NVRها را تغییر داده و سپس از رمزهای عبور پیچیده استفاده کنید.
  • به طور منظم دوربین و NVRها را به روز رسانی کنید.
  • فایروال‌های شبکه و سیستم عامل را به درستی پیکر بندی کنید تا بدین طریق بتوانید برای ارتباط دوربین پورت‌های لازم را باز کنید. شما با این کار امنیت دوربین را حفظ می‌کنید.
  • برای پایش سلامت شبکه و ترافیک و همچنین عملکرد بهتر دوربین‌ها از ابزارهای نظارت بر شبکه استفاده کنید.
  • دستگاه NVR را در مکانی امن و با تهویه مناسبی قرار بدهید.

نتیجه‌گیری

عیب یابی مشکلات اتصال شبکه در دوربین‌های IP می‌تواند یک فرایند سیستماتیک باشد که لازم است صبر و دانش پایه از شبکه را داشته باشید. در این مقاله مراحل را به صورت گام به گام به شما ارائه داده ایم.

این مراحل از بررسی‌های فیزیکی ساده گرفته تا پیکره‌بندی‌های نرم‌افزاری و پیچیده شبکه است. شما با این طریق می‌توانید بسیاری از مشکلات رایج شبکه را تشخیص داده و آنها را برطرف کنید.

کاربران با پیشگیری و برنامه‌ریزی دقیق شبکه و با استفاده کردن از تجهیزات با کیفیت می‌توانند یک سیستم نظارت IP پایدار و بدون مشکل داشته باشند. شما با حفظ اتصال شبکه مطمئن می‌توانید از دوربین‌های IP خود برای نظارت موثر و بدون وقفه استفاده کنید.

اگر با این قبیل مشکلاتی مواجه شدید و قابل حل نبود، حتماً با یک متخصص شبکه و یا پشتیبان فنی تولید کننده دوربین‌ها تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *