انواع دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته PTZ چیست؟

دوربین‌های PTZ نوعی از دوربین‌های امنیتی هستند که قابلیت چرخش عمودی، افقی و بزرگنمایی را دارند. اپراتورها می‌توانند از طریق این نوع دوربین‌ها از راه دور جهت دید دوربین را تغییر داده و بر روی هر نقطه‌ای که می‌خواهند زوم کنند.

ویژگی‌ها و مزایای دوربین‌های PTZ

پوشش گسترده

قابلیت چرخش دوربین و تغییر زاویه دید این امکان را فراهم کرده که با یک دوربین، منطقه وسیعی را تحت پوشش خود درآورد. در این صورت نیاز به تعداد بالایی از دوربین‌ها ندارید.

در برخی مدل‌‌ از دوربین‌ها می‌توانند تا ۳۶۰ درجه افقی و ۱۸۰ درجه یک محیط را تحت پوشش خود قرار دهند.

بزرگنمایی اپتیکال

بیشتر دوربین‌های PTZ  دارای بزرگنمایی اپتیکال هستند و با کمک این دوربین‌ها می‌توانید از فواصل دور جزئیات را به خوبی مشاهده کنید، بدون آنکه در کیفیت تصویر افت قابل توجهی مشاهده شود.

ردیابی خودکار

برخی مدل‌ها از دوربین‌های PTZ قابلیت ردیابی کردن سوژه‌های متحرک به صورت خودکار را دارند، یعنی به طور خودکار حرکت آنها را دنبال می‌کنند.

کنترل از راه دور

اپراتور این مدل دوربین‌ها می‌تواند به وسیله نرم‌افزار و یا اپلیکیشن موبایل، حرکت‌ها و بزرگنمایی‌های دوربین را کنترل کند.

قابلیت برنامه‌ریزی

شما می‌توانید الگوهای حرکتی از پیش تعیین شده را تنظیم کنید و برای مناطق مختلف نظارت بهتری به عمل آورید.

انعطاف‌پذیری و تطبیق‌پذیری

دوربین‌های PTZ برای برآورده کردن طیف وسیعی از نیازهای نظارتی مختلف مناسب هستند و می‌توانند با هر نوع سیستم‌های امنیتی یکپارچه شوند.

انواع مختلف

دوربین PTZ در انواع مختلفی چون دام، بولت و داخلی طراحی می‌شوند که هر کدام از آنها برای محیط‌های خاصی مناسب هستند.

کاربردهای دوربین‌های PTZ

دوربین‌های PTZ قابلیت های حرکتی و بزرگنمایی خوبی دارند، به همین خاطر در زمینه‌های مختلف کاربرد گسترده می‌توانند داشته باشند. در ادامه می‌خواهیم به طور خلاصه به برخی از مهمترین کاربردهای این دوربین‌ها اشاره کنیم.

اماکن تجاری و خرده‌فروشی

در مکان‌های تجاری و یا خرده فروشی می‌توان از طریق این دوربین‌ها هم بر رفتار مشتریان و کارکنان نظارت داشت و بدین طریق از دزدی و یا رفتارهای مشکوک جلوگیری نمود.

می‌توان با کمک این دوربین‌ها مناطق وسیعی از انبار، فروشگاه و یا پارکینگ را تحت دید خود قرار داد و این در حالی است که شما به تعداد کمتری دوربین نیاز دارید.

این دوربین‌ها امکان زوم بر روی جزئیات خاص مثل قفسه محصولات و یا صندوق‌های پرداخت را هم دارند. هم‌چنین رفتار افراد مشکوک در سرتاسر محیط را می‌توانید به راحتی ردیابی کنید.

محیط‌های صنعتی و تولیدی

در محیط‌های صنعتی شما با کمک این نوع دوربین‌ها می‌توانید به فرآیند تولید و عملکرد ماشین آلات نظارت داشته باشید.

این دوربین‌ها می‌توانند در ورود و خروج افراد و مواد مختلف نظارت داشته باشند.به کمک این دوربین‌ها شما از ایمنی کارگران و یا رعایت پروتکل‌های ایمنی می‌توانید مطمئن شوید.

ترافیک و حمل و نقل

این دوربین‌ها وسیله بسیار مناسبی هستند که جریان ترافیک در خیابان‌ها، بزرگراه‌ها و تقاطع‌ها نظارت داشته باشید. شما با کمک آنها می‌توانید تصادفات و یا حوادث ترافیکی دیگر را تشخیص دهید.

این دوربین‌ها به شما کمک می‌کنند تا بتوانید ترافیک را مدیریت کرده و علائم راهنمایی و رانندگی را از راه دور کنترل کنید. این دوربین‌ها وسیله‌ای موثر برای نظارت در ایستگاه اتوبوس، فرودگاه و قطار هستند که باعث حفظ امنیت مسافران شده و از بروز تخلفات جلوگیری می‌کنند.

مؤسسات آموزشی (مدارس، دانشگاه‌ها)

شما می‌توانید در محوطه کلاس، سالن و یا خوابگاه‌ها میزان امنیت را بالا ببرید. این دوربین‌ها بر رفت و آمد افراد نظارت می‌کنند و بدین طریق می‌توان از ورود افراد غیر مجاز جلوگیری کرد. می‌توان با کمک این دوربین‌ها در محیط آموزشی نظم و انضباط را مدیریت نمود.

املاک مسکونی و تجاری بزرگ

در املاک مسکونی و یا املاک تجاری بزرگ این دوربین‌ها می‌توانند در محوطه‌های بیرونی، ورودی‌ها، راهروها و یا پارکینگ‌ها پوشش گسترده‌ای ایجاد کنند. شما با کمک این دوربین‌ها می‌توانید هرگونه فعالیت مشکوک را دقیق‌تر بررسی نمایید.

پارکینگ‌ها

در پارکینگ‌ها برای جلوگیری از سرقت و یا آسیب دیدن وسایل نقلیه، می‌توان به خوبی آنها را نظارت کرد. همچنین تصاویر مربوط به ورود و خروج خودروها را هم می‌توانید ثبت کنید.

استادیوم‌ها و سالن‌های ورزشی

برای حفظ امنیت تماشاگران و جلوگیری از رفتارهای خشونت آمیز در سالن‌های ورزشی و استادیوم‌ها، این دوربین‌ها کارایی زیادی دارند.

این دوربین‌ها می‌توانند رویدادهای ورزشی را به طور گسترده تحت پوشش درآورند و حتی امکان زوم کردن روی صحنه‌های مهم هم وجود دارد.

مراکز حمل و نقل (فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های قطار و اتوبوس)

در مراکز حمل و نقل می‌توان با این دوربین‌ها به سکوها، سالن‌های انتظار و یا مناطق بارگیری نظارت دقیق و بهتری داشت. همچنین این دوربین‌ها شرایطی فراهم می‌آورند که بتوانید افراد مشکوک را شناسایی کرده و از اقدامات تروریستی جلوگیری کنید.

پارک‌ها و فضاهای عمومی

یکی از مهمترین کاربرد این دوربین‌ها استفاده در فضاهایی چون پارک‌ها و فضاهای عمومی دیگر است. این کار باعث می‌شود که بتوانید برای بازدید کنندگان محیط امنی ایجاد کرده و از رفتارهای غیرقانونی جلوگیری کنید.

شما می‌توانید بر تاسیسات نظارت بهتری داشته و از خرابکاری هم جلوگیری نمایید.

انبارهای کالا و مراکز توزیع

نظارت بر ورود و خروج کالا و جلوگیری از به سرقت رفتن محصولات در انبارهای کالا از کارهایی است که می‌توان به کمک این دوربین انجام دهید.

شما می‌توانید با کمک این دوربین‌ها بر فرآیندهای انبارداری نظارت خوبی داشته باشید و به اصطلاح مدیریت موجودی انجام دهید. به کمک این دوربین امکان نظارت تصویری و پخش زنده وجود دارد.

رویدادهای زنده و کنفرانس‌ها

ضبط تصاویر با کیفیت بالا و از زاویه‌های مختلف با امکان زوم بر روی سخنرانی‌ها و شرکت کنندگان در رویدادهای زنده و کنفرانس‌ها از کاربردهای دیگر این دوربین‌ها است. شما می‌توانید رویدادها را از طریق اینترنت به وسیله این دوربین‌ها پخش زنده نمایید.

برنامه‌های تلویزیونی و فیلمبرداری

در برنامه‌های فیلمبرداری و تلویزیونی برای تولید انواع برنامه‌های تلویزیونی و فیلم‌های سینمایی از این دوربین‌ها استفاده می‌کنند و می‌توانند تصاویر پویا و با کیفیتی ثبت نمایند.

وب‌کم‌های حرفه‌ای

وب‌کم‌های حرفه‌ای معمولاً در کنفرانس‌های ویدیویی، پخش زنده شخصی و یا در جلسات آنلاین استفاده می‌شوند.

کاربردهای تخصصی

شما می‌توانید در محیط‌هایی که دمای بالایی دارد و دارای مواد شیمیایی خورنده و یا تشعشعات خطرناک است و یا حضور انسان در این محیط‌ها دشوار است، از این دوربین‌ها استفاده کنید.

برای بررسی تجهیزات خطوط لوله و یا زیرساخت‌های دیگر از راه دور می‌توان از این دوربین‌ها استفاده کرد، بدون آنکه نیاز به حضور فیزیکی افراد در آنجا باشد.

شما می‌توانید بر حرکت هواپیماها، کشتی‌ها در فرودگاه‌ها و بنادر نظارت بهتری داشته باشید. در حیات وحش و پدیده‌های طبیعی می‌توان با کمک این دوربین‌ها نظارت از راه دور داشت.

راهنمای خرید دوربین PTZ

دوربین‌های PTZ قابلیت چرخش افقی و عمودی را دارند و همچنین امکان زوم اپتیکال آنها هم وجود دارد. به همین خاطر این دوربین‌ها انعطاف پذیری بالایی در تصویر ارائه می‌دهند و از آنها برای کارهای مختلف هم می‌توان استفاده کرد.

این دوربین ها برای پخش زنده، نظارت امنیتی، کنفرانس‌های ویدیویی و تولید محتوای چند رسانه مناسب هستند. در ادامه می‌خواهیم به یک سری نکاتی در ارتباط با دوربین‌های پی تی زد اشاره کنیم.

محیط استفاده

این دوربین‌ها برای استفاده در محیط‌های داخلی و یا خارجی در نظر گرفته شده‌اند و شما باید مشخص کنید که در چه محیطی می‌خواهید از آنها استفاده کنید.

اگر قصد دارید این دوربین‌ها را در محیط خارجی استفاده کنید، باید نوعی از آنها را انتخاب کنید که بدنه‌ای مقاوم در برابر شرایط جوی را داشته باشند.

اندازه و ابعاد فضایی که قرار است دوربین آنجا را تحت پوشش خود قرار دهد را باید مشخص کنید، چون این موضوع در زاویه دید و میزان زوم مورد نیاز شما تاثیر خیلی زیادی دارد.

شما باید به کیفیت تصویر و نوع تصویربرداری دقت کنید.

باید مشخصا  کنید که آیا به دنبال این هستید که دوربین برای شما تصویری با کیفیت بالا برای پخش زنده حرفه‌ای ارائه دهد و یا به دنبال دوربینی هستید که فقط کار نظارتی را انجام دهد و دوربین کیفیت متوسطی داشته باشد.

شما باید در نظر بگیرید که میزان حرکت مورد نیاز دوربین چقدر است؟ یعنی سرعت چرخش و دامنه حرکتی آن را مشخص کنید.

همچنین باید تعیین کنید که آیا دوربین را برای محیط کم نور نیاز دارید و یا خیر. در این صورت اگر لازم است دوربین در شرایط کم نور وجود داشته باشد، دوربین‌هایی نیاز دارید که قابلیت دید در شب و یا حساسیت نوری بالا داشته باشند.

رزولوشن

رزولوشن تصاویر یعنی اینکه تعیین می‌کند تصویر تا چه حد بتواند جزئیات را ثبت کند. معمولاً برای پخش زنده و کاربردهای حرفه‌ای از دوربین‌هایی استفاده می‌کنند که رزولوشن بالاتری دارند.

هر چقدر دوربین سنسور اندازه بزرگتری داشته باشد، کیفیت تصویر نیز بهتر می‌شود، مخصوصاً زمانی که نور محیط کمتر باشد. همچنین عمق میدان کمتری هم ایجاد می‌شود.

عامل بعدی که باید به آن توجه داشته باشید، نرخ فریم است. معمولاً برای ضبط کردن حرکت‌های سریع و یا پخش زنده روان‌تر، از دوربین‌هایی با نرخ فریم بالاتر استفاده می‌کنند.

قابلیت زوم

زوم اپیکال نوعی از زوم است که به وسیله حرکت لنز انجام می‌گیرد و می‌تواند کیفیت تصویر را به همان صورت حفظ کند. زوم اپتیکال را با ایکس نشان می‌دهند. هر چقدر ایکس عدد بزرگ‌تری باشد، امکان بزرگنمایی بیشتر می‌شود.

زمانی که تصویر را به صورت دیجیتالی بزرگ می‌کنند که معمولاً باعث می‌شود کیفیت تصویر کاهش پیدا کرده و در آن نویز به وجود بیاید. شما باید در هنگام خرید دوربین به زوم اپتیکال آن توجه کنید.

قابلیت چرخش (Pan & Tilt)

دامنه چرخش افقی زاویه‌ای است که دوربین می‌تواند به صورت افقی در آن بچرخد و معمولاً بین ۱۸۰ تا ۳۶۰ درجه تغییر می‌کند.

دامنه چرخش عمودی زاویه‌ای است که دوربین می‌تواند به صورت عمودی بچرخد که این دامنه بین ۹۰ درجه به بالا و پایین در حال تغییر است.

چرخش در واقع همان سرعت حرکت دوربین در جهت‌های افقی و عمودی است. معمولاً برای دنبال کردن سوژه‌های متحرک باید سرعت آن بالاتر باشد.

تعداد نقاط از پیش تعیین شده در واقع امکان ذخیره زوایای دید مختلف و بازگشت سریع به آنها را نشان می‌دهد.

کنترل و اتصال

دوربین‌های PTS معمولاً به وسیله ریموت کنترل IR، کنترلر های مخصوص PTZ، نرم‌افزارهای کامپیوتر و یا سیستم‌های مدیریت ویدیو کنترل می‌شوند.

برند و قیمت

برندهای معتبر زیادی در زمینه تولید دوربین فعالیت دارند که از آن جمله می‌توان به سونی و پاناسونیک اشاره کرد. حتماً در ارتباط با برند تولید دوربین تحقیقات لازم را انجام دهید.

شما در این زمینه می‌توانید نظرات کاربران را هم جویا شوید تا انتخاب بهتری داشته باشید. برند و قیمت دوربین‌ها با همدیگر ارتباط مستقیمی دارند.

هر چقدر یک دوربین از برند بهتری باشد، به طور حتم قیمت آن هم بالاتر خواهد بود. قبل از اقدام به خرید حتماً بودجه خودتان را مشخص کنید تا بتوانید دوربینی انتخاب نمایید که متناسب با بودجه شما باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *