دوربینهای مدار بسته در فضاهای داخلی نوعی دوربینهای امنیتی به حساب میآیند که از طریق آنها میتوان تصاویر و ویدیوهای داخل ساختمانها را ضبط کرد و یا نظارت دقیقتری در این محیطها داشت.
انواع دوربینهای مداربسته برای فضای داخلی
دوربینهای بیسیم (Wi-Fi)
این دوربینها به وسیله شبکه وای فای به اینترنت وصل میشوند. از طرفی نصب آنها هم خیلی راحت است و شما میتوانید به وسیله تلفن همراه و یا تبلت به طور زنده تصاویر را مشاهده کنید.
دوربینهای تحت شبکه (IP)
دوربینهای تحت شبکه نوعی از دوربینهایی هستند که به شبکه وصل میشوند. این دوربینها نسبت به دوربینهای آنالوگ کیفیت تصویر بالاتری دارند و امکانات پیشرفتهتری مثل تشخیص حرکت و صدا را میتوانند داشته باشند.
دوربینهای گردان (PTZ)
این مدل دوربینها قابلیت چرخش افقی و عمودی و همچنین بزرگنمایی را دارند. شما میتوانید به وسیله این دوربینها مناطق مد نظر را تحت پوشش قرار دهید.
دوربینهای ثابت
این دوربینها در یک زاویه دید ثابتی نصب میشوند و به کمک آنها میتوان بر یک منطقه خاص نظارت بهتری انجام داد.
دوربینهای مخفی
دوربین های مخفی طوری طراحی شدهاند که به راحتی قابل تشخیص نیستند و برای نظارت نامحسوس از آنها استفاده میکنند. برای استفاده از دوربینهای مخفی در برخی موارد یک سری قوانین خاص وجود دارد.
ویژگیهای مهم در انتخاب دوربین مداربسته برای فضای داخلی
در انتخاب دوربینهای مدار بسته برای فضاهای داخلی، کیفیت تصویر خیلی مهم است. هر چقدر رزولوشن دوربین بالاتر باشد، جزئیات بیشتری از تصاویر و ویدیوها قابل مشاهده خواهد بود.
قابلیت دید در شب یکی از امکاناتی است که میتوانید به طور واضح تصاویر را در شرایط کم نور و یا تاریک ضبط کنید. در صورت تشخیص حرکت، دوربین میتواند شروع به ضبط کند و یا برای کاربر هشداری را ارسال نماید.
صدای دو طرفه قابلیتی است که به شما اجازه میدهد تا از طریق دوربین بتوانید با افرادی که در محل حاضر هستند، صحبت کرده و صدای آنها را بشنوید.
اتصال شبکه نوعی از اتصال است که با دستگاهها و سیستمهای دیگر سازگاری خوبی دارد و شما میتوانید بر روی کارت حافظه و یا دستگاه ضبط کننده و یا فضای ابری تصاویر و ویدیوها را ذخیره کنید.
زاویه دید دوربین تعیین میکند که چه منطقهای را پوشش دهد. دوربینها قابلیت تشخیص چهره، صدا و یا اشیا را دارند. نصب و راهاندازی این دوربینها ساده است و از طرفی رابط کاربری خیلی سادهای دارند. این موضوع از ویژگی های یک دوربین خوب به حساب میآید.
نکات مهم در نصب و استفاده از دوربین مداربسته داخلی
- شما باید دوربین را در مکانی قرار دهید که بتواند دید خوبی به منطقه داشته باشید. همچنین دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار بگیرد.
- سعی کنید دوربین را در مکانهای نصب کنید که حریم خصوصی افراد در آنجا نقض نشود. به عنوان مثال به هیچ عنوان دوربین را در حمام و یا اتاق خواب دیگران نصب نکنید.
- زمانی که از دوربینهای بیسیم استفاده میکنید، حتماً از امنیت شبکه وای فای مطمئن شوید و برای دوربینها رمز عبور قوی تنظیم کنید.
- قبل از نصب دوربینهای مخفی حتماً قوانین مربوط به حریم خصوصی و یا نظارت در منطقه خودتان را بررسی نمایید.
نحوه انتخاب دوربین امنیتی داخلی مناسب
انتخاب یک دوربین امنیتی داخلی مناسب نیاز به آن دارد که برخی عواملی را در نظر بگیرید. در این صورت میتوانید دوربینی را انتخاب کنید که نیازهای امنیتی شما را به بهترین شکل رفع میکند. در ادامه میخواهیم به برخی از این عوامل و مراحل اشاره کنیم.
تعیین نیازها و اهداف
شما باید مشخص کنید که چرا به دوربین مدار بسته نیاز دارید و در واقع هدف اصلی شما از نصب دوربین چیست. میخواهید به وسیله دوربین نظارت بر کودکان یا سالمندان داشته باشید؟ میخواهید از سرقت جلوگیری نمایید؟ برای مدیریت کسب و کار خود میخواهید از دوربین استفاده کنید؟
سپس باید مشخص کنید که میخواهید چه مناطقی را تحت پوشش قرار دهید. آیا فقط میخواهید یک اتاق را تحت دید خود قرار دهید و یا به دنبال پوشش کل فضای داخلی هستید. مشخص کنید که چه ویژگیهایی برای شما اهمیت دارد. آیا به دنبال تصاویری با کیفیت بالا هستید؟ میخواهید دید در شب داشته باشید؟ به دنبال تشخیص حرکت، صدای دو طرفه و یا قابلیت اتصال بیسیم هستید؟
در آخر نیز باید میزان بودجه تان را تعیین کنید. باید بدانید که قیمت دوربینها چقدر است که این قیمت به ویژگیها و برندهایشان بستگی دارد.
بررسی انواع دوربینهای داخلی
شما بعد از آنکه نیازهای خودتان را در نظر گرفتید، باید انواع مختلف از دوربینهای داخلی را بررسی کنید. دوربینهای بیسیم و یا دوربینهای وای فای نصب آسانی دارند. شما میتوانید تصاویر را از راه دور مشاهده کنید و معمولاً برای فضاهای کوچک تا متوسط این دوربینها بسیار مناسب هستند.
دوربینهای تحت شبکه تصاویری با کیفیت بالا ارائه میدهند. این دوربینها امکانات پیشرفتهای دارند و برای فضاهای بزرگ که به امنیت بیشتری نیاز است، بسیار مناسب هستند. دوربینهای گردان قابلیت چرخش و بزرگنمایی را دارند.
زمانی که شما میخواهید مناطق وسیع را پوشش دهید، میتوانید از این دوربینها استفاده کنید. دوربینهای ثابت هم قیمت مناسبی دارند و هم نصب آنها ساده است و زمانی میتوان از این دوربین استفاده کرد که میخواهید بر یک نقطه خاص نظارت داشته باشید. دوربین های مخفی معمولاً برای نظارت نامحسوس به کار میروند.
در نظر گرفتن ویژگیهای فنی مهم
کیفیت تصویر (Resolution)
هر چقدر مگاپیکسل دوربین بالاتر باشد، میتواند جزئیات بیشتری از تصویر را ثبت کند.
دید در شب (Night Vision)
دید واضح زمانی که محیط نور کمی دارد و یا در تاریکی است، برای بسیاری از افراد اهمیت دارد. این افراد باید به برد دید در شب هم توجه داشته باشند.
زاویه دید (Field of View)
باید تعیین کنید که چه مقدار از فضا را میخواهید به وسیله دوربینها پوشش دهید. دوربینهایی که با زاویه دید عریضتر هستند، معمولاً منطقه بیشتری را پوشش میدهند.
نرخ فریم (Frame Rate)
تعداد تصاویری که دوربینها میتوانند در هر ثانیه ضبط کنند، نرخ فریم نامیده میشود. هرچقدر نرخ فریم بالاتر باشد، ویدیوهای روانتری ارائه میشود. بهترین فیلمها آنهایی هستند که حداقل ۲۵ فریم بر ثانیه باشند.
تشخیص حرکت (Motion Detection)
این دوربین ها قابلیت تشخیص حرکت و ارسال هشدار و یا شروع ضبط کابینت ، تنظیم حساسیت تشخیص حرکتها نیز اهمیت زیادی دارد.
صدای دو طرفه (Two-way Audio)
برای اینکه بتوانید صحبت کنید و یا از طریق دوربین صدا را بشنوید، صدای دو طرفه دوربین باید وصل شود.
قابلیت اتصال (Connectivity)
قابلیت اتصال مربوط به نحوه اتصال دوربین به شبکه است که باید با سایر دستگاهها سازگاری داشته باشد.
فضای ذخیرهسازی
شما باید نحوه ذخیره کردن تصاویر و ویدیوها را بدانید و ظرفیت مورد نیاز برای ذخیره سازی را تعیین کنید.
قابلیتهای هوشمند (Smart Features)
تشخیص صدا، تشخیص اشیا و قابلیت اتصال از موارد دیگری هستند که شما باید با آنها توجه داشته باشید.
ضد نور (WDR – Wide Dynamic Range)
زمانی که شرایط نوری متضادی وجود دارد، باید تصاویر در بهترین کیفیت باشند.
بررسی برندها و نظرات کاربران
حتماً در مورد برندهای معتبر تحقیق کنید. برندهای معتبر معمولاً پشتیبانی بهتری دارند. توصیه میشود که تجربیات دیگران و نظرات کاربران در ارتباط با دوربینی که قصد خرید آن را دارید بررسی کنید. در مورد عملکرد و قابلیت اطمینان دوربین به شما راهنماییهای لازم را میدهند.
در نظر گرفتن سهولت نصب و استفاده
اگر خودتان قصد دارید دوربین را نصب کنید، باید دوربینی را انتخاب کنید که نصب و راهاندازی آن آسان باشد. شما باید به آسانی به تصاویر زنده و تنظیمات دسترسی داشته باشید و بتوانید از طریق اپلیکیشن موبایل تنظیمات آن را انجام دهید.
توجه به امنیت
مطمئن باشید که تصاویر و ویدیوهای شما به طور امن منتقل و ذخیره میشود. همیشه نرمافزار دوربین را به روز نگه دارید تا از آسیبهای امنیتی آن جلوگیری شود. سعی کنید برای دوربین رمز عبور قوی انتخاب کنید و حساب کاربری شما قویترین رمز عبور را داشته باشد.
نحوه استفاده از دوربین امنیتی داخلی
نحوه استفاده از دوربینهای امنیتی داخلی بر حسب برند، نوع دوربین و ویژگیهای آن میتواند متفاوت باشد، اما اصول اساسی و مراحل کلی آن یکسان است. در ادامه میخواهیم برای استفاده از دوربین امنیتی داخلی راهنمایی جامعی ارائه دهیم.
نصب و راهاندازی اولیه
اولین و مهمترین اقدام آن است که دفترچه راهنمایی دوربین را به طور دقیق مطالعه کنید. در آن دستورالعملهای مربوط به نصب اتصال و تنظیمات اولیه ذکر شده است.
دوربین را در مکان مناسب نصب کنید و مطمئن باشید که زاویه دید مناسبی داشته باشد و به طور محکم نصب شود. حال دوربین را به منبع تغذیه وصل نمایید.
اتصال به شبکه (Wi-Fi یا Ethernet)
Wi-Fi
دستورالعمل دوربین را به شبکه وای فای خانگی خود وصل کنید. معمولاً میتوانید این کار را از طریق اپلیکیشن موبایل دوربین هم انجام دهید.
Ethernet
دوربینی که انتخاب کردهاید، دارای پورت اینترنت میباشد. آن را از طریق کابل به سوئیچ شبکه و یا روتر وصل نمایید.
دانلود و نصب اپلیکیشن موبایل
اکثر دوربینهای امنیتی دارای اپلیکیشن موبایل اختصاصی هستند که باید آن را از گوگل پلی و یا اپ استور دانلود کرده و نصب کنید.
ایجاد حساب کاربری و اتصال دوربین به اپلیکیشن
در اپلیکیشن یک حساب کاربری ایجاد کنید و طبق دستورالعمل، دوربین خودتان را به حساب کاربری وصل کنید. شما میتوانید از طریق اسکن کد QR روی دوربین و یا وارد کردن اطلاعات آن این کار را به راحتی انجام دهید.
آشنایی با رابط کاربری اپلیکیشن
بعد از آنکه دوربین به طور موفقیت آمیز به اپلیکیشن وصل شد، با رابط کاربری آن آشنا شوید. معمولا بخشهای زیر را در رابطه کاربری خواهید دید.
در صفحه اصلی لیست دوربینهای متصل شده را مشاهده میکنید. میتوانید از طریق نمایش زنده به بخش مشاهده تصاویر زنده دوربینها مراجعه کنید. از بخش ضبط و پخش میتوانید برای مشاهده کردن فیلمهای ضبط شده استفاده کنید.
از بخش تنظیمات میتوانید برای پیکربندی ویژگیهای مختلف دوربین استفاده نمایید. میتوانید هشدارهای تشخیص حرکت یا صدا را مشاهده کنید.
استفاده از ویژگیهای اصلی
با انتخاب دوربین مد نظر در اپلیکیشن میتوانید تصویر زنده آن را مشاهده کنید. برای تغییر کیفیت تصویر، بزرگنمایی دیجیتال و یا گرفتن عکس و همچنین ضبط ویدیو یک سری گزینههایی وجود دارد که میتوانید به صورت دستی برای تغییر آنها اقدام کنید.
ضبط و پخش
دوربینها قابلیت ضبط مداوم تصاویر روی کارت حافظه و یا فضای ابری را دارند. شما میتوانید بر اساس تشخیص حرکت یا صدا ضبط آنها را تنظیم کنید، یعنی دوربین فقط در صورت تشخیص حرکت یا صدا شروع به ضبط کنند. در بخش پخش میتوانید فیلمهای ضبط شده را بنا به تاریخ و زمان مشاهده کنید.