انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین های مدار بسته

استفاده از دوربین برای هر نوع محیطی واجب و ضروری است و باعث حفظ امنیت و نظارت مستقیم بر محیط می‌شود. شما می‌توانید از دوربین‌های مداربسته در منازل شخصی، اماکن عمومی و صنعتی و کسب و کارها نیز استفاده نمایید.

انواع مختلفی از دوربین‌های مداربسته وجود دارند که هر کدام از آنها کارایی خاصی داشته و به عنوان ابزار کارآمد و ضروری نقش مهم و کلیدی ایفا می‌کنند.

دوربین‌های مداربسته به عنوان سیستم‌های نظارتی، تصویری هستند. این دوربین‌ها، تصاویر و ویدیوها را از یک مکان یا چند مکان مشخص ضبط می‌کنند.

دوربین‌های مداربسته بر خلاف تلویزیون‌های پخش عمومی، سیگنال‌های آن برای عموم قابل دسترس نیست و افرادی خاصی مجاز به مشاهده و بررسی دوربین‌ها هستند.

انواع دوربین‌های مدار بسته بر اساس شکل ظاهری و طراحی

شکل ظاهری و طراحی دوربین‌های مداربسته تاثیر زیادی در زیبایی بصری و نحوه نصب آنها دارد. شکل ظاهری در عملکرد و کاربرد آن در محیط‌های مختلف نیز نقش مهمی ایفا می‌کند.

در ادامه می‌خواهیم به رایج‌ترین نوع از دوربین‌های مداربسته بر اساس شکل ظاهری و طراحی اشاره کنیم.

دوربین‌های بولت (Bullet Cameras)

این نوع از دوربین‌ها شکل ظاهری استوانه‌ای و کشیده‌ای دارند و مشابه به یک گلوله به نظر می‌رسند. برای نصب یک پایه دارند و قابلیت تنظیم زاویه دید در آنها وجود دارد.

ویژگی‌ها

طراحی ساده و قابل تشخیص این دوربین‌ها باعث شده که از آن به عنوان یک دوربین ایده آل استفاده کنند. شما می‌توانید از این دوربین‌ها برای نصب در فضاهای بیرونی و داخلی استفاده کنید.

اغلب دوربین‌های بولت استاندارد، قابلیت ضد آب و گرد و غبار دارند که باعث می‌شود بتوانید از آن در شرایط آب و هوایی مختلف استفاده کنید. این دوربین‌ها معمولاً لنز ثابت و یا وری فوکال دارند که قابلیت تنظیم دستی فاصله کانونی وجود دارد.

به وسیله این دوربین‌ها می‌توانید در محیط‌های بیرونی مثل حیاط، راه رو، پارکینگ ورودی ساختمان‌ها و فضاهای داخلی بزرگ نظارت داشته باشید.

دوربین‌های دام (Dome Cameras)

شکل ظاهری این دوربین‌ها به صورت نیمکره و یا گنبندی است. آنها دارای یک پوشش پلاستیکی و یا فلزی شفاف و یا دودی هستند و این پوشش باعث محافظت از لنز و اجزای داخلی آنها می‌شود.

ویژگی‌ها

طراحی ظریف این دوربین‌ها باعث شده که توجه بسیاری از افراد کمتر جلب شود. این دوربین‌ها برای فضاهای داخلی مثل بانک‌ها، راهروها، فروشگاه‌ها و ادارات خیلی مناسب هستند.

شکل گنبدی دوربین باعث می‌شود که جهت دید دوربین را پنهان کند که در بسیاری موارد این موضوع می‌تواند یک مزیت امنیتی باشد. شما می‌توانید این دوربین‌ها را روی سقف و یا دیوار نصب کنید.

اکثر مدل‌ها معمولاً لنز ثابت و یا وریفوکال دارند. به کمک این دوربین‌ها می‌توانید در فضاهای داخلی دید وسیعی داشته باشید. همچنین برای محیط‌هایی که نیاز به زیبایی ظاهری دارند، می‌توانید از این دوربین‌ها استفاده کنید.

دوربین‌های اسپید دام (Speed Dome Cameras) یا PTZ (Pan-Tilt-Zoom)

شکل ظاهری این دوربین‌ها به صورت یک بدنه گنبدی شکل است و نسبت به دوربین‌های دام معمولی اندازه بزرگی دارند. این دوربین‌ها روی یک پایه گردان نصب می‌شوند.

ویژگی‌ها

دوربین‌های اسپید دام امکان کنترل از راه دور، بزرگنمایی اپتیکال و چرخش افقی و عمودی را دارند. شما با این دوربین می‌توانید مناطق وسیع را تحت پوشش و دید خود قرار دهید. امکان دنبال کردن سوژه‌های متحرک هم وجود دارد.

این دوربین‌ها قابلیت‌های پیشرفته‌تری هم دارند، مثل انجام تنظیمات از پیش تعیین شده و یا الگوهای گشت زنی برای هدایت کردن آنها به کنترلر و یا نرم‌افزارهای مخصوص نیاز دارید.

شما می‌توانید از این دوربین ها برای نظارت کردن فضاهای بزرگ و پر تردد مثل استادیوم‌ها، پارکینگ‌های بزرگ، فرودگاه‌ها، تقاطع های شلوغ و محیط‌های صنعتی استفاده کنید.

دوربین‌های باکس (Box Cameras)

دوربین‌های باکس بدنه جعبه‌ای شکلی دارند که معمولاً آنها را بدون لنز عرضه می‌کنند. لنز این دوربین بنا به نیاز کاربر و به صورت جداگانه روی آنها نصب می‌شود.

ویژگی‌ها

در انتخاب نوع لنز شما با توجه به زاویه دید و فاصله مورد نیاز انعطاف پذیری بالایی دارید. شما می‌توانید برای این دوربین از لنزهای تخصصی‌تر جهت انجام کارهای خاص نیز استفاده کنید.

این نوع دوربین‌ها عموماً به اتصالات و تنظیمات بیشتری نسبت به انواع دوربین‌های دیگر نیاز دارند. اگر می‌خواهید از دوربین‌های باکس در محیط‌های بیرونی استفاده کنید، به محفظه محافظ نیاز خواهید داشت.

در کارهای حرفه‌ای و تخصصی لازم است که زاویه دید لنزها به طور دقیق تنظیم شود. شما می‌توانید از این دوربین‌ها در آزمایشگاه‌ها، محیط‌های صنعتی و یا نظارت بر خطوط تولید استفاده کنید.

دوربین‌های پین هول (Pinhole Cameras)

شکل ظاهری این دوربین‌ها خیلی کوچک است و لنز آنها به اندازه یک سوراخ سوزن است.

ویژگی‌ها

امکان نصب مخفیانه دوربین‌های پین هول وجود دارد، چون لنز آنها اندازه خیلی کوچکی دارد. معمولاً این نوع دوربین‌ها زاویه دید محدودتری دارند و کیفیت تصویر دوربین‌های پین هول نسبت به دوربین‌های دیگر کمتر است.

در برخی موارد خاص و با مجوز قانونی در دستگاه‌های خودپرداز و یا کارهای جاسوسی از این نوع دوربین‌ها استفاده می‌شود.

دوربین‌های چشم ماهی (Fisheye Cameras)

شکل ظاهری این دوربین‌ها دارای یک لنز پهن با زاویه دید ۱۸۰ تا ۳۶۰ درجه است. این دوربین‌ها به شکل گنبدی و یا مسطح قابل طراحی هستند.

ویژگی‌ها

با کمک یک دوربین چشم ماهی می‌توانید روی محیط مد تظر خود، دید کاملی داشته باشید. برای اصلاح کردن اعجوجاج آن روی سطح مسطح به نرم‌افزار‌های پردازش نیاز دارید.

معمولا این دوربین‌ها برای نظارت در فضاهای باز و بزرگ بسیار مناسب هستند. شما می‌توانید از این دوربین‌ها برای نظارت در انبارها، سالن‌های انتظار، فروشگاه‌های بزرگ و یا فضاهای باز و وسیع استفاده کنید.

انواع دوربین‌های مدار بسته بر اساس تکنولوژی انتقال تصویر

یکی از مهمترین فاکتورهایی که در انتخاب دوربین‌های مداربسته وجود دارد، نحوه انتقال تصویر از دوربین به دستگاه ضبط است. تکنولوژی انتقال تصویر همیشه در کیفیت تصویر، پهنای باند، قابلیت‌های سیستم نظارتی و کابل کشی تاثیر مستقیمی دارد.

در این بخش می‌خواهیم رایج‌ترین انواع دوربین‌های مداربسته را بر اساس تکنولوژی انتقال تصویر توضیح دهیم.

دوربین‌های آنالوگ (Analog Cameras)

در این نوع دوربین‌ها سیگنال‌های ویدیویی به وسیله کابل کواکسیکال و به صورت آنالوگ منتقل می‌شود.

ویژگی‌ها

معمولاً قیمت دوربین‌های آنالوگ و تجهیزات جانبی آن نسبت به تکنولوژی‌های دیگر کمتر است. نصب و راه‌اندازی این دوربین‌ها خیلی ساده است

تصویر در این دوربین ها محدود است و هر چقدر طول کابل افزایش پیدا کند، در کیفیت تصویر افت محسوسی مشاهده می‌شود. این دوربین‌ها قابلیت‌های هوشمند و پیشرفته‌ای چون تجزیه و تحلیل تصویر و یا تشخیص چهره را ندارند.

سیگنال‌های آنالوگ به راحتی قابل رهگیری هستند. شما با بودجه محدود می‌توانید از این نوع دوربین‌ها به جای سیستم‌های آنالوگ قدیمی استفاده کنید.

دوربین‌های تحت شبکه (IP Cameras)

در این نوع دوربین‌ها، ویدیوها و تصاویر بعد از آنکه به داده‌های دیجیتالی تبدیل شدند و فشرده سازی به وسیله شبکه کامپیوتر به پروتکل اینترنت منتقل می‌شوند. معمولاً برای انتقال داده از کابل شبکه و یا اتصال بی‌سیم استفاده می‌کنند.

ویژگی‌ها

دوربین IP نسبت به دوربین‌های آنالوگ کیفیت تصویر بالایی دارند و می‌توان با کمک آنها تصاویری با رزولوشن‌های بالاتری ضبط کرد. معمولاً این دوربین‌ها دارای یک سری قابلیت‌های پیشرفته چون تجزیه و تحلیل صورت، تشخیص حرکت هوشمند، تشخیص چهره و شمارش افراد هستند.

اضافه کردن دوربین‌های جدید به شبکه به راحتی امکان‌پذیر است. در بسیاری از دوربین‌های آی پی امکان انتقال برق و داده به وسیله یک کابل شبکه فراهم است. دوربین های دیجیتالی می‌توانند رمزگذاری شوند و نسبت به سیگنال‌های آنالوگ امنیت بالاتری دارند.

قیمت دوربین‌های آی پی و تجهیزات شبکه مورد نیاز آنها نسبت به سیستم‌های آنالوگ بیشتر است. برای نصب و پیکربندی این دوربین‌ها شما به دانش اولیه در زمینه شبکه‌های کامپیوتر نیاز دارید.

دوربین های نظارتی پیشرفته تصاویری با کیفیت بالا تولید می‌کنند و می‌توان با کمک آنها در سازمان‌ها، شرکت‌ها و یا پروژه‌های بزرگ نظارت بهتری داشت.

دوربین‌های HD-SDI (High-Definition Serial Digital Interface)

این تکنولوژی به شما کمک می‌کند که تصاویر را از طریق کابل کواکسیال بتوانید با کیفیت hd منتقل کنید.

ویژگی‌ها

شما با استفاده از زیرساخت کابل کواسیال می‌توانید تصاویری با کیفیت بالا و مشابه با دوربین‌های آی پی ارائه دهید. به خاطر استفاده از سیگنال دیجیتال غیر فشرده در انتقال تصاویر هیچگونه تغییری وجود ندارد.

طول کابل کواسیال. برای انتقال بدون افت کیفیت محدودتر است. معمولا هزینه این سیستم‌ها بین هزینه‌های صرف شده برای سیستم‌های آنالوگ و IP است.

شما برای این دوربین‌ها به منبع تغذیه جداگانه نیاز دارید. سیستم‌های آنالوگ قدیمی که با کیفیت hd هستند، به تغییر کامل کابل کشی نیاز ندارند.

دوربین‌های AHD، CVI و TVI (Analog High Definition)

این تکنولوژی برای انتقال تصاویر با کیفیت hd و یا فول اچ دی استانداردهای جدیدتری از طریق کابل ارائه می‌دهند. هر کدام از آنها به وسیله شرکت‌های مختلفی توسعه یافته‌اند.

ویژگی‌ها

کیفیت تصاویر HD و فول HD با کیفیت بالا و از طریق کابل کواسیالداست. شما می‌توانید تصاویر را در مسافت‌های طولانی‌تر از ۲٠٠ تا ۵۰۰ متر انتقال دهید، بدون آنکه در کیفیت آن افت قابل توجهی مشاهده کنید.

این نوع دوربین‌ها هزینه‌های مقرون به صرفه تری دارند. ارتقا دادن سیستم‌های آنالوگ قدیمی به کیفیت‌های HD و فول HD، نیاز به صرف هزینه‌های مناسبی دارند که با تغییر کامل کابل کشی همراه نباشد.

وقتی یک سری پروژه‌ها به تصاویری با کیفیت بالا نیاز دارند و باید آنها را در فواصل نسبتاً طولانی انتقال داد، به این نوع دوربین‌ها احتیاج دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *