دوربین مداربسته برای فضای باز به عنوان یک ابزار امنیتی با کارآیی بسیار بالا است. این دوربین به شما کمک میکند تا بتوانید بر محیط بیرونی ملک خود نظارت کرده و از آن بهتر محافظت کنید.
از آنجایی که این دوربینها برای فضای باز استفاده میشوند، طراحی و ساختار آنها طوری است که بتوانند شرایط آب و هوایی مختلف را تحمل کنند.
معمولاً این دوربینها قابلیت هایی مثل مقاومت در برابر گرد و غبار و آب، قابلیت دید در شب و قابلیت ضبط تصاویر با کیفیت بسیار بالا را دارند.
چرا به دوربین مداربسته برای فضای باز نیاز دارید؟
حضور دوربینهای مداربسته مختلف به عنوان یک عامل بازدارنده برای افراد متجاوز و سارقان عمل میکند. شما میتوانید رفت و آمدهای مشکوک و همچنین ورود و خروج افراد و وسایل نقلیه را زیر نظر داشته باشید.
در صورتی که جرم و یا حادثهای وقوع یافت، میتوانید تصاویر ضبط شده را به عنوان یک مدرک استفاده کرده و آن را به پلیس و مراجع قانونی تحویل دهید. وجود دوربین مداربسته میتواند به شما و خانوادهتان احساس امنیت بیشتری بدهد.
بسیاری از دوربینهای مدار بسته قابلیتهایی دارند که شما به وسیله تلفن همراه و یا کامپیوتر میتوانید تصاویر زنده را از آنها مشاهده کنید مثل زمانهایی که دیگر در محل حضور ندارید.
صاحبان کسب و کارهای مختلف از دوربینهای مداربسته فضای باز استفاده میکنند تا از این طریق بتوانند در ورودیها، محوطه و یا پارکینگها نظارت بهتری داشته باشند.
ویژگیهای مهم دوربین مداربسته برای فضای باز
دوربینهای مداربسته در برابر شرایط آب و هوایی مختلف میتوانند مقاومت نشان دهند. درجهبندی مقاومت آنها نشان میدهد که تا چه میزانی این دوربین میتواند در برابر آب و یا نفوذ گرد و غبار مقاوم باشد.
دید در شب
برخی دوربینها قابلیت دید در شب دارند و باعث میشود که بتوانند تصاویر را با کیفیت بالا در تاریکی ضبط کنند. این کار معمولاً با استفاده از لامپهای ال ای دی مادون قرمز انجام میگیرد.
کیفیت تصویر (رزولوشن)
هر چقدر یک تصویر رزولوشن بالاتری داشته باشد، شما میتوانید جزئیات واضحتری از آن را مشاهده کنید.
زاویه دید
زاویه دید دوربین تعیین میکند که چه مقدار از فضا پوشش داده میشود. شما بنا به نیاز خود میتوانید دوربینهایی با زاویه دید باریک و یا گسترده انتخاب کنید.
قابلیت تشخیص حرکت (Motion Detection)
قابلیت تشخیص حرکت ویژگی دیگری است که به دوربینها اجازه میدهد در صورتی که حرکتی را تشخیص دادند، ضبط را آغاز کرده و یا برای شما هشدار ارسال کنند.
قابلیت ضبط صدا (در صورت مجاز بودن)
برخی دوربینها قابلیت ضبط صدا دارند و شما میتوانید در مواقع خاصی که نیاز به ضبط صدا دارید، از آنها استفاده کنید. توجه داشته باشید که ضبط صدا در برخی مناطق خاص نیاز به رعایت برخی قوانین دارد.
نوع اتصال
این دوربینها میتوانند به دو حالت سیمی و یا بیسیم به شبکه وصل شوند. دوربینهای سیمی به وسیله کابل به شبکه کابل کواکسیکال و دوربینهای بی سیم از طریق وای فای به شبکه وصل میشوند که هر کدام از آنها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند.
منبع تغذیه
معمولا دوربینها به وسیله آداپتور برق تغذیه میشوند.
قابلیت چرخش و زوم (PTZ)
برخی دوربینهایی که پیشرفتهتر هستند، قابلیت چرخش افقی و عمودی را دارند. همچنین به وسیله آنها میتوان زوم اپیکال را انجام داد. به وسیله آنها امکان نظارت دقیق در مناطق مختلف فراهم میآید.
ذخیره سازی
تصاویری که ضبط میشوند، معمولاً بر روی کارت حافظه اس دی، فضای ابری و یا دستگاه ضبط کننده ویدیویی شبکه ذخیره میشوند.
نکات مهم در انتخاب دوربین مداربسته برای فضای باز
قبل از خرید باید مشخص کنید که میخواهید چه مناطقی را تحت پوشش قرار دهید و چه ویژگیهایی برای شما اهمیت زیادی دارد. همچنین باید مشخص کنید که چه مقدار بودجهای برای تهیه کردن دوربینها میخواهید اختصاص دهید.
مطمئن شوید دوربینی که انتخاب میکنید، مناسب با شرایط آب و هوایی محل زندگی شما باشد. سعی کنید دوربینها را از برندهای معتبر تهیه کنید، چون برندهای معتبر محصولاتی با کیفیت و طول عمر بالاتر ارائه میدهند.
مطمئن باشید که دوربین عرضه شده گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش مناسبی دارد. قبل از نصب دوربین حتماً قوانین مربوط به نصب دوربینهای مداربسته در منطقه خودتان را بررسی کنید.
چرا به دوربین مداربسته برای فضای باز نیاز دارید؟
قبل از هر چیز باید به دلایل اهمیت استفاده از دوربین مداربسته در فضای باز بیندیشید. حضور آشکار دوربینها باعث میشود که سارقان و افراد متجاوز اقدام به جرم نکنند.
دوربینها به عنوان یک عامل بازدارنده عمل میکنند. زمانی که دوربینهای مدار بسته تصاویر محیط را ضبط میکنند، هیچ نقطهای از دید آنها پنهان نمیماند و نظارت شبانه روزی دارند.
در صورتی که خرابکاری یا سرقت و یا هر حادثه دیگری به وقوع بپیوندد، تصاویری که ضبط میشوند، به عنوان مدرک معتبر برای بیمه و پلیس استفاده میشوند. وقتی محیط بیرونی ملک شما تحت نظارت قرار بگیرد، خود و خانوادهتان آرامش خاطر بیشتری خواهید داشت.
برخی از دوربینهای مدرن قابلیتهایی دارند که میتوانید تصاویر زنده را به وسیله کامپیوتر و یا تلفن همراه مشاهده کنید. زمانی هم این کار امکان پذیر است که شما در آن محل حضور ندارید.
بعضی از صاحبان کسب و کار از این دوربینها میتوانند برای نظارت در محوطهها، ورودیها، خروجیها و پارکینگها استفاده کنند.
انواع دوربینهای مداربسته برای فضای باز
دوربینهای مداربسته در انواع مختلف با ویژگیها و کاربردهای متفاوتی عرضه میشوند. انتخاب یک دوربین به نیازهای امنیتی خاص شما بستگی دارد.
همچنین محل نصب و بودجهتان را هم باید در نظر بگیرید. در ادامه میخواهیم برخی از رایجترین انواع دوربینهای مداربسته فضای باز را به شما توضیح دهیم.
دوربینهای بولت (Bullet Cameras)
شکل ظاهری دوربینهای بولت استوانهای بوده که معمولاً یک سایبان کوچک در بالای لنز آن قرار داشته و وظیفه محافظت از دوربین در برابر نور مستقیم خورشید و باران را دارد.
شما میتوانید به وسیله این دوربین بر یک منطقه خاص و متمرکز نظارت داشته باشید. به خاطر شکل ظاهری، این دوربینها معمولاً به راحتی قابل مشاهده هستند و به عنوان یک عامل بازدارنده عمل میکنند.
این مدل دوربینها نصب آسانی دارند. از طرفی قیمت آنها مقرون به صرفه بوده و در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت خوبی دارند.
یکی از ایرادات این دوربینها آن است که زاویه دید ثابتی دارند، مگر آنکه نوع لنز متغیر از این دوربینها را تهیه کنید. همچنین از نظر طراحی ظرافت کمتری دارند.
دوربینهای دام (Dome Cameras)
شکل ظاهری دوربینهای دام گنبدی شکل است که معمولاً قطعات داخلی لنز آنها به وسیله یک پوشش پلاستیکی محافظت میشود. برای نظارت بر مناطق وسیعتر، این دوربینها بسیار مناسب هستند.
به خاطر طراحی بسیار خوبی که دارند، جهت دقیق لنز به راحتی قابل تشخیص نیست. این دوربینها برای نصب کردن زیر سقف و یا روی دیوار خیلی مناسب میباشند.
طراحی ظریفتر نسبت به دوربینهای بولت از مزایای بارز دوربینهای دام است. این دوربینها به خاطر پوشش محافظی که دارند، در برابر خرابکاری مقاوم هستند و بسته به لنزی که انتخاب میکنید، زاویه دید آنها گستردهتر است. این دوربینها ممکن است در نور شدید انعکاس ایجاد کنند و کمی نصب آنها پیچیدهتر باشد.
دوربینهای PTZ (Pan-Tilt-Zoom Cameras)
این دوربینها اندازه بزرگتری نسبت به دوربینهای بولت و دام دارند. همچنین قابلیتهایی چون چرخش افقی، چرخش عمودی و زوم اپتیکال را دارند.
از این دوربینها میتوانید برای نظارت در مناطق بسیار وسیع برای دنبال کردن اشعه متحرک و یا برای زوم کردن روی جزئیات خاص استفاده کنید.
این دوربینها در محیطهای تجاری بزرگ، محوطههای باز و پارکینگها استفاده میشوند. این دوربینها پوشش گستردهای دارند و قابلیت دنبال کردن سوژه در آنها راحت است و امکان کنترل از راه دور جهت زوم آنها وجود دارد.
قیمت این دوربینها نسبت به انواع دیگر بالاتر است. همچنین در نصب و تنظیمات آنها پیچیدگی بیشتری وجود دارد. از طرفی ممکن است این دوربینها نتوانند به طور همزمان تمامی منطقه را پوشش دهند.
دوربینهای بیسیم (Wi-Fi Cameras)
دوربینهای بی سیم در انواع بردها وجود دارند و میتوان از آنها برای متصل شدن به شبکه وای فای استفاده کرد. در مکانهایی که سیم کشی دیوار مشکل است و یا نیاز به نصب سریع و آسان وجود دارد، از این دوربینها استفاده میکنند.
این دوربینها به قدرت سیگنال وای فای وابسته هستند، یعنی در فواصل دورتر و یا در صورت وجود موانع ممکن است که دچار مشکل شوند.
دوربینهای بی سیم نسبت به دوربینهای سیمی پایینتر است. اگر اقدامات امنیتی مناسب انجام نشود، این دوربینها سریعاً به سرقت میروند.
دوربینهای سیمی (Wired Cameras)
دوربینهای سیمی نیز در انواع دوربینهای دام و بولت موجود هستند و میتوان برای انتقال داده و برق از کابل استفاده کرد. این دوربینها برای سیستمهای امنیتی پایدار و قابل اعتماد بسیار مناسب میباشند.
دوربینهای سیمی نسبت به دوربینهای بیسیم پایداری و امنیت بالایی دارند و برای انتقال تصاویر با کیفیت بالا مناسب هستند. ممکن است نصب این دوربین ها کمی پیچیده باشد و به سیم کشی نیاز داشته باشید.
دوربینهای دید در شب رنگی (Color Night Vision Cameras)
این مدل از دوربینها در انواع مختلف بولت و دام موجود هستند. زمانی که محیط در شرایط کم نوری قرار دارد یا نور مرئی در آنجا بسیار کم است، دوربین های معمولی قادر نیستند که تصاویر رنگی ارائه دهند.
دوربینهای دید در شب رنگی میتوانند جزئیات را به راحتی تشخیص داده و افراد را شناسایی کنند. برای کار کردن به حداقل نور در هنگام شب نیاز است. برد دید این دوربینها نسبت به دوربینهای مادون قرمز کمتر است.
دوربینهای حرارتی (Thermal Cameras)
شکل ظاهری دوربینهای حرارتی متفاوت از دوربینهای معمولی است و بر اساس تشخیص حرارت اجسام کار، برای تشخیص حضور افراد یا حیوانات در تاریکی مطلق و یا در شرایط آب و هوای نامساعد مثل دود یا مه این دوربینها مناسب هستند.
اغلب از این دوربینها در کارهای نظامی امنیتی پیشرفته و صنعتی استفاده میکنند. این دوربینها میتوانند در شرایط آب و هوایی بد و یا در تاریکی مطلق حرارت را تشخیص دهند.
با کمک آنها نمیتوان جزئیات چهره را تشخیص داد. از طرفی قیمت این دوربینها نسبتا بالا است.
دوربینهای خورشیدی (Solar-Powered Cameras)
شکل ظاهری این دوربینها شامل یک دوربین بیسیم و یک پنل خورشیدی است که از آن برای تامین نیروی برق استفاده میکنند. از این دوربینها در مکانهایی استفاده میکنند که دسترسی به برق وجود ندارد.
شما در مزارع، باغها و یا پروژههای ساختمانی دور افتاده میتوانید از این دوربینها استفاده کنید. یک مزیت بسیار عالی این دوربینها در عملکرد مستقل آنها است که نیازی به سیم کشی برق ندارند.
این دوربینها برای کار کردن و تامین انرژی به نور خورشید وابسته هستند و باید برای آنها باتری پشتیبان تهیه شود. همین عوامل باعث شده که دوربینهای خورشیدی قیمتهای بالاتری داشته باشند.
دوربینهایی با قابلیت هوشمند (Smart Cameras)
دوربینهایی با قابلیت هوشمند نیز در انواع بولت و دام و بیسیم وجود دارند. این دوربینها ویژگیهای هوشمندی چون تشخیص حرکت هوشمند، تشخیص چهره، تشخیص صدا و یا قابلیت متصل شدن به دستگاههای هوشمند دیگر را دارند.
برای بالا بردن سطح امنیت و دریافت هشدارهای دقیق این دوربینها کاربرد زیادی دارند. شما میتوانید با کمک این دوربینها با سایر دستگاههای هوشمند تعامل برقرار کرده و اقدام به تجزیه و تحلیل تصاویر کنید. این دوربینها قیمت بالاتری دارند و برای استفاده از آنها نیاز به تنظیمات پیچیدهای است.
راهنمای جامع خرید دوربین مداربسته برای فضای باز
دوربینهای مداربسته فضای باز جزو ضروریترین ابزارهای امنیتی هستند که برای املاک، منازل و کسب و کارهای مختلف از آنها استفاده میکنند.
این دوربینها برای نظارت در محیطهای بیرونی طراحی شدهاند و با استفاده از آنها میتوان از وقوع جرم و جنایت جلوگیری کرد و در صورت لزوم شواهد بروز حادثه، مدارکی را فراهم می آورد.
شما برای خرید دوربین مداربسته برای فضای باز باید با توجه به نیاز خودتان اقدام به خرید کنید. با توجه به انواع مختلفی از دوربینهایی که در بازار وجود دارد، شما باید نوع دوربین مد نظر خود را بر اساس نیاز و بودجه خودتان انتخاب نمایید.