انواع دوربین مداربسته

دوربین مداربسته بولت چیست؟ | راهنمای خرید

دوربین بولت نوعی از دوربین‌های مداربسته است که از نظر ظاهری این دوربین‌ها به شکل استوانه‌ای و در اندازه کوچک هستند و مشابه با گلوله دیده می‌شوند. دوربین‌های بولت معمولاً برای محیط‌های مختلف داخلی و خارجی و نظارت دقیق مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ویژگی‌های کلیدی دوربین‌های بولت

  • دوربین‌های بولت شکل استوانه‌ای و باریکی دارند. شما می‌توانید این نوع دوربین‌ها را در فضاهای مختلف نصب کنید.
  • این دوربین‌ها به راحتی روی دیوار، سقف و یا پایه های مخصوص نصب می‌گردند.
  • این دوربین‌ها قابلیت تنظیم زاویه دید را دارند.
  • برخی از مدل‌های این دوربین‌ها دارای لنز ثابت و با زاویه دید مشخص هستند. در حالی که در برخی دیگر لنزهای آنها متغیر بوده و شما می‌توانید فاصله کانونی و زاویه دید را به طور دستی تغییر دهید.
  • به خاطر طراحی بسیار خوبی که این نوع دوربین‌ها دارند، اغلب از آنها برای نظارت در مناطق با فواصل نسبتاً دور استفاده می‌شود.
  • بسیاری از دوربین‌های بولت برای فضاهای باز طراحی شده‌اند، به همین خاطر در برابر تغییرات دمایی و گرد و غبار مقاومت خوبی دارند.
  • اکثر مدل‌های جدید از این دوربین‌ها قابلیت دید در شب را دارند که می‌توانید تصاویر را در تاریکی مطلق هم ضبط کنید.
  • برخی از دوربین‌های بولت از فناوری‌های پیشرفته مثل تشخیص چهره، شمارش افراد و یا تشخیص حرکت پشتیبانی می‌کنند.
  • بدنه این دوربین‌ها از فلز و یا پلاستیک مقاوم ساخته می‌شود.

کاربردهای رایج دوربین‌های بولت

  • شما با کمک دوربین‌های بولت می‌توانید در کارخانه‌ها، ورودی ساختمان‌ها، پارکینگ‌ها، بزرگراه‌ها و خیابان‌ها نظارت مستقیمی داشته باشید.
  • در فضاهای داخلی برای نظارت انبارها، راهروها، دفاتر و فروشگاه‌ها از این دوربین‌ها استفاده می‌شود.
  • به خاطر اینکه دوربین‌های بولت قابلیت دید در شب دارند و امکان نظارت آنها از راه دور وجود دارد.
  • برای افزایش ایمنی و جلوگیری از وقوع جرم در منازل هم می‌توان از آنها استفاده کرد.

شکل و ساختار دوربین های بولت

شکل ظاهری

دوربین‌های بولت به خاطر شکل ظاهری استوانه‌ای و باریک خود مثل گلوله هستند و به همین نام هم شناخته می‌شوند. این شکل ظاهری باعث شده که برای نصب کردن در فضاهای مختلف مخصوصاً امتداد دیوارها و یا سقف بتواند گزینه مناسبی باشد. ساختار اصلی دوربین‌های بولت از اجزای زیر تشکیل می‌شود:

بدنه (Housing)

بدنه اصلی این دوربین‌ها معمولاً جنس فلزی و یا پلاستیک مقاوم دارند و وظیفه اصلی بدنه این دوربین‌ها این است که بتوانند از قطعات داخلی دوربین در برابر عوامل محیطی مثل رطوبت، باران، تغییرات دما و گرد و غبار محافظت نمایند.

در برخی از مدل‌هایی که مخصوص فضای باز است، بدنه دارای استاندارد بالاتری می‌باشد و مقاومت آن در برابر نفوذ آب و ذرات جامد بیشتر است. بدنه طوری است که باعث دفع حرارت شده و به محافظت از قطعات داخلی می‌تواند کمک کند.

سنسور تصویر (Image Sensor)

سنسور تصویر می‌تواند نوری که توسط لنز متمرکز شده را به سیگنال‌های الکترونیکی تبدیل کند. انواع مختلفی از سنسورهای تصویر وجود دارد که هر کدام از آنها ویژگی‌ها و کیفیت‌های متفاوتی دارند. رزولوشن سنسور تصویر می‌تواند در جزئیات و وضوح تصاویر تاثیر زیادی داشته باشد.

برد اصلی (Main Board)

برد اصلی مغز دوربین است که شامل حافظه، پردازنده و مدارهای الکترونیکی مورد نیاز است. در پردازش تصویر، فشرده‌سازی داده‌ها و مدیریت عملکرد دوربین این برد بسیار موثر است.

ال ای دی‌های دید در شب (IR LEDs – در صورت وجود)

بسیاری از دوربین‌های بولت به ال ای دی های مادون قرمز مجهز هستند، این موضوع باعث می‌شود که در شرایط کم نور و یا تاریکی مطلق بتواند نور مرئی مادون قرمز از خود ساطع کند.

همچنین امکان ضبط تصاویر سیاه و سفید را هم فراهم می‌آورند. قدرت ال ای دی‌ها می‌تواند در برد دید در شب دوربین تاثیر بگذارد.

پایه نصب (Mounting Bracket)

دوربین‌های بولت معمولاً یک پایه برای نصب دارند که شما می‌توانید آنها را به دیوار، سقف و یا هر سطح دیگری نصب کنید. این پایه‌ها معمولاً قابلیت تنظیم زاویه دید دوربین را دارند.

اتصالات (Connections)

دوربین‌های بولت اتصالات مختلفی دارند که شامل موارد زیر است: اتصال برقی که برای تامین انرژی مورد نیاز دوربین‌ها، اتصال ویدیو که برای منتقل کردن سیگنال ویدیو به کار می‌رود.

اتصالات صدا که برای انتقال صدای ضبط شده به کار می‌رود. برای ذخیره کردن محلی تصاویر و ویدیوها از اطلاعات کارت حافظه در برخی مدل‌ها استفاده می‌شود.

راهنمای خرید دوربین بولت

برای خرید دوربین بولت شما باید در ابتدا به نیاز و بودجه خود توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. در اینجا برای خرید دوربین بولت به شما یک سری نکات مناسبی را ارائه می‌دهیم.

تعیین نیازها و کاربرد

محل نصب

شما باید تعیین کنید که می‌خواهید دوربین‌ها را در محل داخلی نصب کنید و یا برای فضاهای خارجی می‌خواهید نصب نمایید.

اگر قرار است دوربین‌ها در محل‌های خارجی نصب شوند، حتماً باید در برابر شرایط جوی مختلف مثل گرد و غبار، دما و آب مقاومت داشته و دارای استاندارد آی پی باشند.

هدف از نصب

حال باید هدف نصب خود را تعیین کنید. آیا شما برای نظارت عمومی به سراغ این دوربین‌ها رفته‌اید؟ آیا به دنبال تشخیص چهره و یا تشخیص پلاک  هستید؟ این موارد می‌توانند در رزولوشن، نوع لنز و ویژگی‌های دیگر نیز تاثیر داشته باشند.

زاویه دید مورد نیاز

شما باید بدانید که چه منطقه‌ای را می‌خواهید تحت پوشش دید خود قرار دهید. این موضوع به نوع و فاصله کانونی آن بسیار بستگی دارد.

فاصله تا سوژه

شما باید تعیین کنید که سوژه مد نظر شما در چه فاصله‌ای از دوربین قرار می‌ گیرد. همچنین این موضوع در قدرت زوم و کیفیت تصویر در آن فاصله می‌تواند تاثیر داشته باشد.

شرایط نور محیط

مشخص کنید که محیط شما کم نور و یا تاریک مطلق است. در این صورت شما دوربین‌هایی نیاز دارید که قابلیت دید در شب داشته باشند.

مشخصات فنی مهم

کیفیت تصویر (رزولوشن)

هر چقدر رزولوشن بالاتر باشد، شما می‌توانید جزئیات بیشتری را در تصاویر ثبت کنید. برای تشخیص چهره و پلاک خوانی توصیه می‌شود که از دوربین‌هایی با رزولوشن بالا استفاده شود.

نوع لنز

لنز ثابت می‌تواند برای شما زاویه دید ثابتی دارد و برای پوشش مناطق مشخص می‌تواند بسیار مناسب باشد.

لنز متغیر امکان تنظیم دستی فاصله کانونی و زاویه دید را فراهم آورده و انعطاف پذیری بیشتری دارد.

لنز موتورایز امکان تنظیم زوم و فوکوس از راه دور را فراهم می‌آورد.

فاصله کانونی (Focal Length)

فاصله کانونی بر حسب میلیمتر اندازه‌گیری می‌شود که می‌توان زاویه دید و بزرگنمایی را تعیین کرد. فاصله کانونی کمتر زاویه دید بازتری ارائه می‌دهد و در عین حال میزان بزرگنمایی آن کمتر خواهد بود. اما زمانی که فاصله کانونی بیشتر شود، زاویه دید بسته‌تر شده و بزرگنمایی بیشتر خواهد شد.

دید در شب (IR Night Vision)

برد دید در شب را شما باید بررسی کنید. تعداد و نوع ال ای دی های IR می‌تواند در کیفیت و برد دید در شب تاثیر بگذارد.

استاندارد IP

برای دوربین‌های خارجی استاندارد آی پی نشان دهنده میزان مقاومتی است که دوربین در برابر نفوذ گرد و غبار و آب می‌تواند داشته باشد.

فریم ریت (Frame Rate)

تعداد فریم‌هایی که دوربین در هر ثانیه ضبط می‌کند، باید مشخص باشد. فریم ریت بالاتر معمولاً تصاویر روانتری ارائه می‌دهند. برای مصارف امنیتی معمولاً ۲۵ یا ۳۰ فریم در ثانیه می‌تواند مناسب باشد.

قابلیت‌های هوشمند (Smart Features)

برخی دوربین‌ها قابلیت‌های هوشمندی دارند، مثل تشخیص حرکت، تشخیص عبور از خط، تشخیص چهره، تشخیص ورود به مناطق ممنوعه. این قابلیت‌ها می‌تواند کارایی سیستم نظارتی را بهبود ببخشد.

نوع اتصال

اتصال آنالوگ از طریق کابل کواکسیال به دستگاه DVR متصل می‌شود. اتصال شبکه از طریق کابل شبکه به شبکه و دستگاه NVR انجام می‌گیرد و می‌تواند امکانات بیشتری مثل انتقال تصویر در بستر شبکه و تنظیمات بیشتر را فراهم ‌آورد.

منبع تغذیه

نوع منبع تغذیه را بررسی کنید. شما بنا به نوع کاربردی که نیاز دارید، می‌توانید از منبع تغذیه مناسب استفاده کنید.

جنس بدنه

جنس بدنه خیلی اهمیت دارد. معمولاً بدنه‌های فلزی دوام و مقاومت بیشتری نسبت به بدنه‌های پلاستیکی دارند.

برندهای معتبر

دوربین‌ها را از برندهای معتبر خریداری کنید، چون این برندها هم کیفیت بهتری دارند و هم پشتیبانی بیشتری ارائه می‌دهند. در ارتباط با برندهای مختلف تحقیقات لازم را انجام داده و نظرات کاربران را بررسی کنید.

قیمت

قیمت دوربین‌های بولت به ویژگی‌ها و کیفیت‌های آن بستگی دارد و به همین خاطر، قیمت آن بسیار متفاوت است. شما باید بودجه خودتان را تعیین کرده و برای آن بودجه بهترین گزینه را پیدا کنید. به یاد داشته باشید که ارزان‌ترین گزینه نمی‌تواند بهترین انتخاب شما باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *