انواع دوربین مداربسته

دوربین مداربسته خورشیدی چیست؟

سیستم دوربین‌های مداربسته روز به روز در حال به روز شدن هستند و همه روزه شاهد روی کار آمدن فناوری‌های جدیدی از این محصول هستیم. در زمینه تولید دوربین‌های مداربسته به مسائل زیست محیطی هم توجه می‌شود. در این راستا به دنبال راهکارهایی مستقل از شبکه برق هستند که بتواند برای تامین انرژی به شکل کارآمدی عمل کند.

استفاده کردن از انرژی تجدید پذیر خورشید کمک می‌کند تا در مکان‌های دور افتاده امکان نظارت تصویری به وجود بیاید. مخصوصاً در مناطقی که دسترسی به برق شهری دشوار و یا هزینه بر است، این موضوع اهمیت زیادی دارد.

داشتن انرژی مستقل، کمتر شدن هزینه‌های جاری و آسان بودن روش نصب از مزایای دوربین‌های خورشیدی است که باعث شده در زمینه‌های مختلف از آنها استفاده کرد.

دوربین مداربسته خورشیدی چیست؟

دوربین‌های مداربسته خورشیدی نوعی از دوربین‌های امنیتی بی‌سیم هستند. از این دوربین‌ها برای تامین کردن انرژی مورد نیاز به جای اتصال مستقیم به برق شهری استفاده می‌کنند. طبیعتاً انرژی دوربین‌های مداربسته خورشیدی از انرژی خورشید تامین می‌شود.

این سیستم‌ها یک یا چند پنل خورشیدی دارند. همچنین برای ذخیره کردن انرژی یک باتری قابل شارژ دارند. در طول روز پنل خورشیدی نور خورشید را جذب کرده و آن را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند.

انرژی الکتریکی در باتری ذخیره شده و در طول شب و یا در روزهای ابری برای تغذیه دوربین از آن استفاده می‌کنند. دوربین های خورشیدی را می‌توانید به شکل بی‌سیم با کمک وای فای و یا شبکه‌های تلفن همراه و یا با اتصال به یک دستگاه ضبط کننده به طور مستقیم به اینترنت وصل کنید.

در این صورت می‌توانید از راه دور تصاویر را مشاهده کنید. برخی از این مدل‌ها برای ذخیره سازی محلی تصاویر از کارت حافظه داخلی استفاده می‌کنند.

نحوه عملکرد دوربین مداربسته خورشیدی

عملکرد دوربین مداربسته خورشیدی بسیار ساده است و می‌خواهیم به طور خلاصه آن را شما توضیح دهیم.

جذب انرژی خورشید

پنل خورشیدی در قسمت بالای دوربین و یا در کنار آن نصب می‌شود. این پنل می‌تواند نور خورشید را دریافت کند. در این پنل سلول‌های فتوولتائیک وجود دارد که می‌تواند فوتون‌های نور را به الکترون تبدیل کرده و سپس جریان الکتریکی و یا همان DC مستقیم را تولید کند.

 تبدیل و تنظیم ولتاژ (کنترلر شارژ)

جریان DC که به وسیله پنل خورشیدی تولید می‌شود، به طور مستقیم برای شارژ کردن باتری نمی‌تواند مناسب باشد. بین پنل و باتری یک کنترلر شارژ قرار می‌گیرد تا بتواند میزان ولتاژ و جریان شارژ را تنظیم کرده و از شارژ بیش از اندازه و یا تخلیه کامل باتری بتواند جلوگیری کند.

 ذخیره انرژی در باتری

انرژی الکتریکی که به وسیله کنترل شارژ در یک باتری قابل شارژ تنظیم شده، معمولاً از نوع لیتیوم یون ذخیره می‌شود. باتری به عنوان منبع تغذیه اصلی دوربین می‌تواند در طول شب و یا در شرایطی که نور کمی وجود دارد، عمل کند.

 تامین انرژی دوربین

دوربین‌های مداربسته برای آنکه بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند، به ولتاژ DC مشخصی نیاز دارند. باتری می‌تواند میزان انرژی لازم برای روشن شدن سنسور تصویر، قابلیت دید در شب، ماژول‌های ارتباطی، پردازنده و اجزای دیگر دوربین نیاز است را تامین کند.

 ضبط و انتقال تصاویر

بنا به نوع دوربین شما می‌توانید تصاویری که ضبط شده را به شکل بی سیم از طریق وای فای به یک روتر و یا دستگاه NVR ارسال کنید. همچنین می‌توانید به وسیله شبکه تلفن همراه با استفاده از سیم کارت این تصاویر را به سرور ابری انتقال دهید. شما می‌توانید بر روی کارت حافظه میکرو اس دی تصاویر را به صورت محلی ذخیره کنید.

مشاهده از راه دور

کاربران می‌توانند به وسیله نرم‌افزار کامپیوتری و یا از طریق یک اپلیکیشن موبایل به تصاویر زنده و تصاویر ضبط شده دوربین‌ها دسترسی پیدا کنند. برخی دوربین‌ها می‌توانند هشدارهای حرکتی را دریافت کرده و همچنین ارتباط صوتی دو طرفه را برقرار کنند.

 مزایای دوربین‌های مداربسته خورشیدی

بزرگترین مزیت دوربین‌ها این است که نیازی به متصل شدن به برق شهری و یا کابل کشی ندارد. این کار باعث می‌شود که در مکان‌های دور افتاده که به برق دسترسی وجود ندارد، بتوان این نوع دوربین‌ها را وصل کرد.

خاطر اینکه دوربین‌ها به سیم کشی برق نیاز ندارند، هزینه نصب و فعال سازی آنها نسبت به دوربین‌های سنتی کمتر است. دیگر شما نیازی به استخدام یک متخصص برق کار ندارید. شما می‌توانید به راحتی دوربین‌های خورشیدی بی سیم را جابجا کرده و در مکان‌های مختلف از آنها استفاده کنید.

انرژی خورشید به عنوان یک منبع تغذیه برای این دوربین‌ها استفاده می‌شود. این انرژی یک روش پاک و تجدید پذیر است که میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای را کمتر می‌کند. زمانی که برق شهری قطع شد، دوربین‌های خورشیدی که انرژی را در باتری ذخیره کردند، می‌توانند به کار خودشان ادامه دهند.

زمانی که شما دیگر هزینه‌های اضافی برای برق مصرفی دوربین را پرداخت نکنید، در طی بلند مدت میزان هزینه‌های عملیاتی شما کمتر می‌شود. دوربین‌های خورشیدی یک راهکار ایده‌آلی هستند تا بتوانید در برخی مناطق مثل باغ‌ها، مزارع، معادن، پروژه‌های ساختمانی موقت و مواردی از این قبیل نظارت داشته باشید.

در واقع برای هر مکان‌هایی که دسترسی به برق وجود ندارد، می‌توان از این دوربین‌ها استفاده کرد. بسیاری از دوربین‌های خورشیدی برای انتقال تصاویر و ویدیوها به کابل کشی نیازی ندارند و از طریق وای فای و یا 4G/LTE این کار را انجام می‌دهند.

معایب دوربین‌های مداربسته خورشیدی

عملکرد دوربین‌های مداربسته خورشیدی به میزان نور خورشید دریافتی بستگی دارد. در مناطقی که آب و هوا ابری است و روزهای آفتابی کم است، ممکن است که شارژ باتری به طور کافی پر نشود و در این صورت عملکرد دوربین با اختلال مواجه گردد.

معمولا هزینه تهیه دوربین‌های مداربسته خورشیدی و پنل نسبت به دوربین‌های سیمی و یا وای فای مشابه بیشتر است. پنل‌های خورشیدی به مرور زمان کثیف شده و لازم است که به طور دوره آنها را تمیز کنید تا بازدهی خوبی از آنها مشاهده کنید.

دوربین ‌های خورشیدی ظرفیت باتری محدودی دارند. در صورتی که در طی مدت طولانی میزان نور کافی دریافت نکنند، باتری تمام شده و دوربین از کار می‌افتد. از نظر ظاهری پنل‌های خورشیدی برای برخی کارهای ظریف نامناسب هستند، چون اندازه و ظاهر دوربین را بزرگتر نشان می‌دهند.

در برخی موارد ممکن است که پنل‌های خورشیدی در معرض آسیب و یا سرقت قرار بگیرد. برای که حداکثر نور خورشیدی را دریافت کنید، توصیه می‌کنیم که پنل را در یک مکانی نصب کنید که هم زاویه مناسبی داشته باشد و هم بدون سایه باشد.

در صورتی که از دوربین‌های خورشیدی سیم کارت خور استفاده می‌کنید، شما باید هزینه اشتراک داده سیم کارت را هم به هزینه‌های جاری دوربین اضافه کنید.

کاربردهای دوربین‌های مداربسته خورشیدی

دوربین‌های مداربسته خورشیدی دارای یک سری ویژگی‌های منحصر به فردی هستند که باعث شده در کارهای زیادی بتوان از آنها استفاده کرد:

  • شما با کمک این دوربین‌ها می‌توانید به مناطق دور افتاده مثل جنگل، باغ، مزارع، معادن و نقاطی که دسترسی به برق ندارند استفاده کنید.
  • با کمک این دوربین‌ها می‌توانید امنیت پروژه‌های ساختمانی موقت، کارگاه‌ها و مواردی از این قبیل را برقرار کرده و از سرقت مصالح جلوگیری کنید.
  • این دوربین‌ها برای نظارت به حیات وحش و محیط زیست گزینه عالی هستند. شما می‌توانید با کمک آنها از پایش مناطق طبیعی و از حیوانات بدون هیچگونه مزاحمت تصاویر ویدیویی ضبط کنید.
  • این دوربین‌ها برای نظارت خودروها گزینه خوبی هستند و در مناطقی که کابل کشی دشوار است، می‌توانید نظارت بهتری داشته باشید و از سرقت آنها جلوگیری کنید.
  • در مناطقی که امکان تامین برق دوربین‌های سنتی وجود ندارد و لازم به نظارت ترافیک و جاده‌ها دارید، این دوربین‌ها کارایی زیادی دارند. در برخی رویدادهای موقت مثل جشنواره‌ها، کنسرت‌ها و یا رویدادهایی که در فضای باز برگزار می‌شوند با کمک این دوربین‌ها می‌توانید نظارت خوبی داشته باشید.
  • در نقاطی که هزینه کابل کشی برق بالا است و لازم است که به ایستگاه‌های خدمات رسانی و پمپ بنزین نظارت داشته باشید.
  • هنگام سفر و توقف کردن در مکان‌های مختلف این دوربین‌ها می‌توانند به شما کمک کنند که امنیت خانه‌های سیار و یا کاروان ها را تامین کنید.

نتیجه‌گیری

دوربین‌های مداربسته خورشیدی از انرژی پاک خورشید بهره می‌گیرند. این دوربین‌ها برای نظارت تصویری در مکان‌هایی که دسترسی آسانی به برق شهری وجود ندارد، راهکار نوین و کارآمدی هستند.

این دوربین‌های مداربسته مزیت‌هایی چون انرژی مستقل، نصب آسان و کمتر شدن هزینه‌های جاری را دارند. با کمک این دوربین‌ها می‌توان در کارهای مختلفی از آنها استفاده کرد.

در کنار ویژگی‌های مثبتی که دوربین ‌های خورشیدی دارند، باید به معایب آن بپردازیم که آن هزینه اولیه بالاتر، وابستگی به نور خورشید و محدودیت ظرفیت باتری آنهاست.

پس شما قبل از اینکه بخواهید این نوع دوربین‌ها را انتخاب کنید، باید این موارد را هم در نظر بگیرید. متقاضیان این دوربین‌ها بهتر است که به طور کامل مزایا و معایب آنها را در نظر گرفته و نیازهای خاص هر شخص به طور کامل ارزیابی شود.

در نظر بگیرد که دوربین‌های مداربسته خورشیدی برای تامین امنیت و داشتن نظارت مد نظر شما می تواند راهکار مناسبی باشد یا نه. با پیشرفتی که در فناوری صورت گرفته انتظار داریم که دوربین‌های خورشیدی قابلیت‌ها و کارایی‌های بهتری داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *