انواع دوربین مداربسته

دوربین مداربسته ضد ضربه

دوربین‌های مدار بسته ضد ضربه از جمله دوربین‌های هستند که بسیار پرطرفدار و شناخته شده می‌باشند. این دوربین‌های امنیتی مقاومت بسیار خوبی در برابر آسیب‌های فیزیکی، نا امنی و… دارند.

به همین خاطر از این دوربین‌ها بیشتر در محیط‌هایی استفاده می‌شود که احتمال خرابکاری و یا ضربه وجود دارد. همچنین ممکن است در آن محیط شرایط آب و هوای سختی وجود داشته باشد. پس بنا به ساختاری که این دوربین‌ها دارند، می‌توانند در این شرایط به خوبی دوام آورند.

ویژگی‌های کلیدی دوربین‌های مداربسته ضد ضربه

بدنه مقاوم

دوربین‌های مداربسته ضد ضربه از فلزات مستحکمی چون آلومینیوم و یا فولاد ضد زنگ ساخته می‌شوند. این کار باعث می‌شود تا بتوانند در برابر ضربه و فشار برای شکستن یا تخریب مقاومت خوبی نشان دهند.

محافظ لنز

این دوربین‌ها اغلب در داخل یک محفظه محافظتی قرار گرفته‌اند که این محفظه از شیشه ضخیم و یا پلاستیک فشرده ساخته می‌شود. همین عامل باعث می‌شود که بتواند در برابر ضربه و یا خراشیدگی محافظت شوند.

استاندارد IK

میزان مقاومت این دوربین‌ها در برابر ضربه با استفاده از استاندارد آی کی اندازه‌گیری می‌شود. استاندارد IK با یک عدد از ۰۰ تا ۱۰ نشان داده می‌شود.

هر چقدر این عدد بیشتر باشد، یعنی دوربین در برابر ضربه مقاومت زیادتری دارد. دوربین‌های ضد ضربه که معمولاً استاندارد آی کی ۱۰ را دارند، معمولاً بالاترین سطح مقاومت را نشان می‌دهند.

ضد آب و گرد و غبار

بسیاری از دوربین‌های ضد ضربه استانداردهای دیگری هم چون IP67  و یا IP66 دارند. این استاندار نشان می‌دهد که دوربین‌ها در برابر نفوذ آب و یا گرد و غبار مقاومت خوبی دارند و می‌توان از آنها در محیط‌های بیرونی استفاده کرد.

طراحی ضد دستکاری

طراحی این دوربین‌ها به گونه‌ای انجام گرفته که شما به اجزای داخلی دوربین مثل کابل و یا تنظیمات آن نمی‌توانید دسترسی داشته باشید.

احتمال خرابکاری و یا قطع ارتباط در این دوربین‌ها خیلی کمتر است. کابل کشی این دوربین‌ها معمولاً از داخل دیوار و یا لوله‌های محافظ قابل انجام است.

مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی

برخی از مدل‌های دوربین‌های مداربسته طراحی خاصی دارند تا بتوانند در برابر دماهای شدید، رطوبت و شرایط آب و هوایی نامساعد مقاومت داشته باشند.

انواع دوربین‌های مداربسته ضد ضربه

دوربین‌های مداربسته ضد ضربه که به آنها دوربین‌های ضد خرابکاری هم گفته می‌شود، محصولاتی هستند که از نظر شکل ظاهری و کاربرد در انواع مختلفی تولید می‌شوند.

هدف اصلی از طراحی این دوربین‌ها آن است که در برابر آسیب‌های فیزیکی عمدی یا غیر عمدی مقاومت خوبی داشته باشند. در ادامه قصد داریم به رایج‌ترین دوربین‌های مداربسته ضد ضربه اشاره کنیم.

دوربین‌های دام ضد ضربه (Vandal Proof Dome Cameras)

شکل ظاهری این دوربین‌ها دارای طراحی گنبدی شکل است که باعث می‌شود از لنز و اجزای داخلی در یک محفظه مقاوم محافظت نماید.

این دوربین‌ها شکل گرد و پوشیده‌ای دارند که باعث می‌شود در برابر آسیب و یا تلاش برای تغییر زاویه دید و دستکاری مقاومت خوبی نشان دهند.

این دوربین‌ها دارای بدنه فلزی مستحکم و با پوشش پلی کربنات مقاوم هستند. این دوربین‌ها برای نصب روی سقف در فضاهای داخلی و خارجی که احتمال خرابکاری وجود دارند، به کار می‌روند.

این دوربین‌ها برای مدارس، پارکینگ‌ها، راهروها و فضاهای عمومی بسیار مناسب می‌باشند.

دوربین‌های بولت ضد ضربه (Vandal Proof Bullet Cameras)

این دوربین‌ها دارای طراحی استوانه شکل، همراه با یک سایبان برای محافظت از لنز در برابر باران و نور خورشید هستند. مدل‌های ضد ضربه این دوربین‌ها بدنه فلزی بسیار مقاوم و مستحکمی دارند.

معمولا کابل کشی این دوربین‌ها طوری انجام گرفته که از داخل دیوار و یا لوله محافظ عبور می‌کنند تا از قطع شدن آن جلوگیری شود.

از این دوربین برای نظارت در فضاهای باز چون ورودی ساختمان‌ها، خروجی ساختمان‌ها، مکان‌های صنعتی، محوطه و فضاهای مختلف استفاده می‌شود.

دوربین‌های اسپید دام ضد ضربه (Vandal Proof Speed Dome Cameras)

این دوربین‌ها قابلیت چرخش افقی، عمودی و قابلیت زوم اپتیکال را دارند. معمولا این دوربین‌ها در یک محفظه گنبدی شکل قرار گرفته‌اند. مدل‌های ضد ضربه این دوربین‌ها دارای محفظه و گنبد بسیار مقاومی هستند که در برابر ضربه و تخریب مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند.

با وجود قابلیت حرکتی که این دوربین‌ها دارند، اما طراحی آنها طوری انجام گرفته که دسترسی به اجزای حساس آن دشوارتر است. برای نظارت گسترده در محیط‌های بزرگ و پرخطر لازم است از محیط پوشش ۳۶۰ درجه به عمل بیاید.

همچنین برای بررسی جزئیات باید زوم روی تصاویر صورت بگیرد. کارایی این دوربین‌ها بسیار عالی است، به همین خاطر از آنها در مراکز تجاری بزرگ، فضاهای عمومی بسته و استادیوم‌ها استفاده می‌کنند.

کاربرد دوربین مدار بسته ضد ضربه

دوربین‌های مداربسته ضد ضربه به خاطر مقاومت بالایی که در برابر آسیب‌های فیزیکی عمدی و یا غیر عمدی دارند، در بسیاری از مکان‌ها استفاده می‌شوند. در ادامه می‌خواهیم به برخی از مهم‌ترین کاربرد این نوع دوربین‌ها اشاره کنیم.

فضاهای عمومی پرتردد

در پارک‌ها و فضاهای سبز شهری برای جلوگیری از خرابکاری، نظارت بر امنیت شهروندان و همچنین حفظ اموال عمومی در خیابان‌ها و معابر عمومی، برای نظارت بر ترافیک، ثبت حوادث احتمالی و یا پیشگیری از جرم و جنایت، در ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی چون مترو، اتوبوس و قطار برای حفظ امنیت مسافران و کارکنان و همچنین برای جلوگیری از خرابکاری و در بنادر و فرودگاه‌ها برای نظارت در مناطق حساس، امنیت مسافران و بار و همچنین کنترل تردد از این دوربین‌ها استفاده می‌شود.

محیط‌های آموزشی

در مدارس و دانشگاه‌ها برای جلوگیری از خرابکاری، نظارت بر رفت و آمد دانشجویان و دانش آموزان، برای حفظ امنیت در محیط آموزشی، در خوابگاه‌ها برای نظارت بر امنیت ساکنین و جلوگیری از بروز رفتارهای نامناسب.

محیط‌های صنعتی و ساختمانی

در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها برای نظارت بر فرآیند تولید، تست ایمنی کارکنان و جلوگیری از سرقت و خرابکاری … در سایت‌های ساخت و ساز، برای نظارت و پیشرفت کار و حفظ امنیت محیط و همچنین جلوگیری از سرقت مصالح و تجهیزات.

مراکز امنیتی و انتظامی

در زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها برای نظارت بر رفتار زندانیان و همچنین جلوگیری از فرار و شورش، در مراکز نظامی و انتظامی برای حفاظت از مناطق حساس و تجهیزات این دوربین‌ها استفاده می‌شوند.

مکان‌های تجاری و تفریحی

در مراکز خرید و فروشگاه‌های بزرگ برای جلوگیری از سرقت، برای نظارت بر رفتار مشتریان و کارکنان و حفظ امنیت استادیوم‌ها و سالن‌های ورزشی، برای کنترل جمعیت و کنترل جلوگیری از خرابکاری یا رفتارهای خشونت آمیز، در پارکینگ‌های عمومی و خصوصی برای جلوگیری از سرقت خودروها و لوازم داخل آن و همچنین برای ثبت تصادفات احتمالی.

مناطق پرخطر و با آمار جرم بالا

در برخی مناطق که احتمال سابقه خرابکاری، خشونت و یا سرقت وجود دارد، این دوربین‌ها را نصب می‌کنند تا از آن به عنوان یک عامل بازدارنده و ابزاری مناسب برای جمع آوری شواهد در هنگام وقوع جرم استفاده کنند.

محیط‌هایی با شرایط آب و هوایی سخت

دوربین‌های ضد ضربه که استاندارد IPبالایی دارند و به عنوان دوربین‌های ضد آب و ضد گرد و غبار هستند، برای استفاده در محیط‌های بیرونی و در بارندگی‌های شدید، زمانی که گرد و غبار زیاد است و تغییرات دمایی قابل توجه وجود دارد، می‌توان استفاده کرد.

راهنمای خرید دوربین مدار بسته ضد ضربه

راهنمای خرید دوربین‌های مداربسته ضد سرقت به شما کمک می‌کند تا نیازها و شرایط محیطی خودتان را در نظر بگیرید و بر اساس آن بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه می‌خواهیم به چند نقطه کلیدی در هنگام خرید این دوربین‌ها اشاره کنیم تا بتوانید متناسب با نیاز خود محصول مناسبی را تهیه کنید.

تعیین نیازها و اهداف

شما باید مشخص کنید که می‌خواهید دوربین‌ها را در فضای داخلی و یا خارجی نصب کنید و آیا دوربین‌ها در معرض مستقیم نور خورشید، برف، باران و یا گرد و غبار قرار دارند یا خیر.

باید بررسی کنید که آیا در محیط مد نظر شما سابقه خرابکاری وجود دارد تا بتوانید میزان مقاومت مورد نیاز دوربین‌ها را بسنجید. بررسی کنید که آیا می‌خواهید از محیط نظارت کلی داشته باشید و برای شما جزئیات دقیق اهمیت دارند.

اگر به دنبال قابلیت چرخش و زوم دوربین تعیین کنید که محیط مد نظر شما کم نور و یا تاریک است و آیا به دوربین‌هایی با قابلیت دید در شب نیاز دارید. در آخر باید بررسی کنید که برای خرید دوربین و تجهیزات جانبی آن چه مقدار بودجه‌ای در نظر گرفته‌اید.

بررسی ویژگی‌های فنی و استانداردهای مهم

استاندارد IK (مقاومت در برابر ضربه)

استاندارد IKدر واقع میزان مقاومت دوربین در برابر ضربات مکانیکی را به شما نشان می‌دهد.

IK08

این استاندارد میزان محافظت در برابر ضربه معادل سقوط یک جسم یک و هفت کیلوگرمی از ارتفاع ۳۰ متری را نشان می‌دهد.

IK09

مقیاس محافظت در برابر ضربه مبدل، یک جسم ۵ کیلوگرمی از ارتفاع ۲۰ سانتی‌متری را نشان می‌دهد.

IK10

این استاندارد بالاترین سطح مقاومت دوربین است که محافظت دوربین در برابر سقوط یک جسم ۵ کیلوگرمی از ارتفاع ۴۰ سانتی‌متری را نشان می‌دهد.

شما با توجه به میزان خرابکاری باید برای دوربین استاندارد IK مناسبی انتخاب کنید. محیط هایی که خطر بالاتری دارند، آی‌پی ۱۰ برای آنها توصیه می‌شود.

جنس بدنه و محافظ لنز

اگر جنس دوربین از فلزات مستحکم چون فولاد ضد زنگ و یا آلومینیوم باشد و همچنین محافظ لنز از جنس شیشه ضخیم و یا پلی کربنات مقاوم باشد، می‌تواند طول عمر و مقاومت دوربین را تضمین کند.

استاندارد IP (مقاومت در برابر آب و گرد و غبار)

اگر دوربین در فضای باز نصب شود، شما باید به این استاندار توجه ویژه داشته باشید

IP66

این استاندارد بیان کننده محافظت کامل دوربین در برابر گرد و غبار و پاشش قوی آب است.

IP67

این استاندارد به عنوان محافظت کامل در برابر گرد و غبار و غوطه‌وری موقت در آب است.

IP68

این استاندارد نشان دهنده محافظت کامل دوربین در برابر گرد و غبار و غوطه‌وری طولانی مدت در آب تحت فشار است.

کیفیت تصویر (رزولوشن)

رزولوشن بالاتر می‌تواند در تصویر جزئیات بیشتری را ثبت کند. شما باید با توجه به نیاز خود رزولوشن مناسبی را انتخاب کنید.

لنز

نوع لنز در واقع فاصله کانونی و زاویه دید دوربین را تعیین می‌کند. لنزهای واید برای مناطق وسیع و لنزهایی با فاصله کانونی بیشتر برای دیدن جزئیات از راه دور بسیار مناسب هستند.

دید در شب

اگر نیاز به دوربینی دارید که می‌خواهید نظارت در شب را انجام دهید، باید دوربین شما قابلیت دید در شب داشته باشد. همچنین به برد آن هم توجه داشته باشید.

قابلیت‌های هوشمند

دوربین‌ها قابلیت‌های هوشمندی چون تشخیص حرکت، تشخیص چهره، تشخیص صدا و غیره دارند. این موارد باعث می‌شود که کارآیی سیستم نظارتی شما بیشتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *