انواع دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته با صدا

دوربین‌های مداربسته که قابلیت ضبط صدا را دارند، به طور همزمان امکان نظارت صوتی و تصویری را فراهم می‌آورند. شما می‌توانید این دوربین‌ها را در مکان‌های مختلفی چون فروشگاه‌ها، منازل، محل کار و یا اماکن عمومی دیگر استفاده کنید.

انواع دوربین‌های مداربسته با صدا

دوربین‌های مداربسته با صدا به دوربین‌های میکروفون‌دار نیز معروف هستند. این دوربین‌ها در انواع مختلفی می‌باشند که هر کدام از آنها ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خودشان را دارند. در ادامه می‌خواهیم به رایج‌ترین مدل از این دوربین‌ها اشاره کنیم.

دوربین‌های مداربسته آنالوگ با قابلیت ضبط صدا

این دوربین‌ها اغلب از فناوری Audio Over Coax استفاده می‌کنند، یعنی امکان انتقال همزمان صدا و تصویر به وسیله کابل واکسیکال وجود دارد.

معمولا این دوربین‌ها را برای مکان‌هایی استفاده می‌کنند که لازم است دوربین‌های آنالوگ با قابلیت ضبط صدا وجود داشته باشد.

دوربین‌های مداربسته تحت شبکه (IP) با قابلیت ضبط صدا

این مدل از دوربین‌ها برای ضبط و انتقال صدا از فناوری پیشرفته‌ای استفاده می‌کنند. در برخی از مدل‌های این دوربین‌ها میکروفون‌های داخلی وجود دارد که باعث می‌شود صدا به وسیله کابل شبکه، همراه با تصویر منتقل شود.

دوربین‌های تحت شبکه قابلیت ضبط صدا را دارند. آنها نسبت به دوربین‌های آنالوگ کیفیت صدای بهتری دارند. برخی از مدل‌های این دوربین‌ها قابلیت مکالمه دو طرفه را هم فراهم می‌کنند.

دوربین‌های مداربسته بی‌سیم با قابلیت ضبط صدا

برای مکان‌هایی که امکان کابل کشی وجود ندارد، از دوربین‌های مداربسته بیسیم استفاده می‌شود. برخی مدل‌ از این دوربین‌ها به وسیله وای فای به شبکه وصل می‌شود و می‌توانند به صورت بی‌سیم، صدا و تصویر را انتقال دهند. برخی از مدل‌های دوربین بی‌سیم قابلیت شارژ به وسیله باتری را دارند.

دوربین‌های مداربسته با قابلیت تشخیص صدا

این دوربین‌ها می‌توانند صداهای خاصی مثل صدای گربه و یا صدای شکستن شیشه را تشخیص دهند و زمانی که توانستند این صداها را تشخیص دهند، سیگنال هشدار ارسال می‌کنند.

دوربین‌های مداربسته با قابلیت مکالمه دو طرفه

این مدل از دوربین‌ها دارای بلندگو و یا میکروفون هستند که شما می‌توانید به صورت دو طرف اقدام به مکالمه کنید. این دوربین‌ها برای برقرار کردن ارتباط با افرادی که در نزدیکی دوربین هستند، کاربرد خیلی زیادی دارند.

مزایای استفاده از دوبین مدار بسته با صدا

دوربین‌های مداربسته که قابلیت ضبط صدا را دارند، دارای مزیت‌های بسیار متعددی می‌باشند. به همین خاطر می‌توان در زمینه‌های مختلف از آنها استفاده کرد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین این مزیت‌ها می‌خواهیم اشاره کنیم.

افزایش امنیت و نظارت

ضبط صدا می‌تواند در مورد وقایع مختلف، اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار دهد. اما با کمک این دوربین‌ها می‌توانید جزئیاتی مثل صداهای محیط مکالمه و حتی لهجه افراد را ثبت کنید.

این موضوع در شناسایی افراد و یا تحلیل وقایع خیلی مفید است. صداهایی که ضبط می‌شوند، می‌توانند نقاط کوری که دوربین قادر به تصویربرداری از آن نیست را پوشش دهند.

در کنار دوربین‌های مداربسته، میکروفونی تعبیه کرده‌اند که خود می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده قوی عمل کرده و بدین صورت از وقوع جرم و تخلفات جلوگیری کند. ضبط صدا می‌تواند در صورت وقوع جرم یا حادثه به عنوان مدارک معتبر‌تری استفاده شود.

کاربردهای تجاری و اداری

در محیط‌های کاری ضبط صدا می‌تواند در عملکرد کارکنان نظارت بهتری فراهم آورد. همچنین می‌توان در صورت بروز اختلاف به عنوان مدرک از آن استفاده کرد.

ضبط مکالمات با مشتریان می‌تواند کیفیت خدمات را بهبود داده و باعث عملکرد بهتر سازمان شود. در محیط‌های حساس، ضبط صدا می‌تواند باعث افزایش امنیت محیط کار شده و از سو استفاده جلوگیری نماید.

کاربردهای خانگی

ضبط صدا می‌تواند به والدین کمک کند تا در غیاب آنها، شرایط فرزندان خود را بررسی کرده و یا در صورت مراقبت از سالمندان نظارت بهتری داشته باشند.

ضبط صدا می‌تواند امنیت منزل را بالا ببرد. با کمک آن می‌توان در صورت وقوع جرم، مجرمان را سریعتر شناسایی کرد. دوربین‌های مداربسته قابلیت مکالمه دو طرفه را دارند، بنابراین شما می‌توانید با افراد حاضر در محیط ارتباط مستقیمی برقرار کنید.

موارد استفاده از دوربین مدار بسته باصدا

دوربین‌های مدار بسته که قابلیت ضبط صدا را دارند، توانسته‌اند در زمینه‌های مختلف کاربرد گسترده‌ای داشته باشند. در ادامه می‌خواهیم به برخی از مهم‌ترین موارد استفاده از این دوربین‌ها اشاره کنیم.

افزایش امنیت و نظارت

زمانی که در کنار تصویربرداری، ضبط صدا هم انجام می‌گیرد، باعث می‌شود که در صورت وقوع حادثه، شواهد دقیق‌تر و کامل‌تری ارائه شود. در واقع مکالمات و صداهای محیط به همراه جزئیات دیگر می‌تواند برای شناسایی افراد و تحلیل واقعیت اثربخشی زیادی دارد.

پوشش نقاط کور امنیتی

با وجود ضبط صدا می‌توان نقاط کوری که دوربین‌های تصویر قادر نیستند آنها را پوشش دهند را پوشش داد. به عنوان مثال در محیط‌هایی که شلوغ است و یا موانع دید وجود دارد، وجود صدا می‌تواند اطلاعات ارزشمندی ارائه دهد.

کاربردهای تجاری و اداری

در محیط‌های کاری، ضبط صدا می‌تواند بر عملکرد کارکنان نظارت بهتری ایجاد کند و شما در صورت بروز اختلاف می‌توانید روند خدمات رسانی و شفاف سازی را به دقت بررسی کنید.

ضبط مکالمات با مشتریان باعث می‌شود که خدمات و عملکردهای کارکنان بهتر زیر نظر قرار بگیرد. در محیط‌های حساس به صدا باعث افزایش امنیت محیط کار شده و از سو استفاده می‌تواند جلوگیری کند.

کاربردهای خانگی

ضبط صدا می‌تواند به والدین کمک کند تا در غیاب آنها از شرایط فرزندان آگاه شوند. کسانی که از سالمندان نگهداری می‌کنند، با دوربین‌های همراه با ضبط صدا می‌توانند نسبت به آنها نظارت بهتری داشته باشند.

ضبط صدا می‌تواند باعث افزایش امنیت منزل شده و در صورت وقوع جرم، آن را شناسایی کرد. دوربین‌های مداربسته که قابلیت مکالمه دو طرف را دارند، می‌توانند با افراد حاضر در منزل ارتباط مستقیم برقرار کنند.

تشخیص صداهای خاص

از دوربین‌ها می‌توانند صداهای خاص را تشخیص داد، مخصوصاً در هنگامی که شرایط نوری ضعیف است و تصاویر به صورت واضح نیستند، می‌توان با کمک این نوع دوربین‌ها صداها را ضبط کرد.

نکات مهم در انتخاب نوع دوربین

انتخاب یک نوع دوربین مداربسته مناسب برای محلی که مد نظر دارید، به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ادامه می‌خواهیم در ارتباط با انتخاب نوع دوربین یک سری نکات مهمی را توضیح دهیم.

کیفیت تصویر

هر چقدر دوربین رزولوشن بالاتری داشته باشد، می‌تواند جزئیات بیشتری را در تصویر نشان دهد. در مناطقی که نیاز به شناسایی دقیق چهره است و یا لازم است که جزئیات کوچک مشخص شود، رزولوشن بالا بسیار ضروری است.

اندازه سنسور تصویر می‌تواند در کیفیت تصویر در نور کم تاثیر داشته باشد. سنسورهایی که بزرگتر هستند، می‌توانند نور بیشتری را جذب کنند و تصاویر بهتری را در شرایط نوری ضعیف ارائه دهند.

کیفیت صدا

کیفیت میکروفون داخلی و میکروفون خارجی دوربین خیلی مهم است، چون در کیفیت صدای ضبط شده تاثیر دارد. ضبط صدا باید مطابق با نیازهای شما باشد.

قابلیت‌های اضافی

اگر نیاز به آن دارید که در شب نظارت کاملی بر محیط داشته باشید، بهتر است دوربین‌هایی با قابلیت دید در شب تهیه کنید. اگر لازم است که در هنگام ضبط تصاویر هرگونه حرکت‌هایی تشخیص داده شود، باید به سراغ دوربین‌هایی بروید که قابلیت تشخیص حرکت را دارند.

برخی دوربین‌ها می‌توانند صداهای خاصی را تشخیص دهند. امکان مکالمه در برخی دوربین‌ها فراهم است، چون دارای میکروفون و بلندگو هستند که دو طرف بتوانند با همدیگر مکالمه کنند.

نوع دیگری از آنها دوربین‌های بیسیم است که نصب آسان‌تری دارند. این دوربین‌ها مناسب مکان‌هایی هستند که نیاز به سیم کشی وجود ندارد.

محل نصب

دوربین‌ها را باید در محلی نصب کنید که بتواند در برابر شرایط آب و هوایی مقاومت داشته باشد. زاویه دید دوربین‌ها باید با محدوده مد نظر شما مطابقت داشته باشد.

نوع دوربین

دوربین‌ها در انواع بسیار مختلفی تولید شده‌اند و شما باید بتوانید دوربینی تهیه کنید که متناسب با نیاز شما باشد.

قیمت

انواع مختلفی از دوربین‌های مداربسته در بازار وجود دارند که هر کدام از آنها قیمت‌های متفاوتی دارند. شما باید بودجه خودتان را در نظر بگیرید و بر اساس آن دوربین مناسب برای خود تهیه کنید.

ملاحظات قانونی

در برخی از مکان‌ها امکان ضبط صدا وجود ندارد، پس باید قبل از اینکه بخواهید دوربین را نصب کنید، قوانین مربوط به ضبط صدا در آن منطقه را بررسی نمایید. از طرفی شما باید مطمئن شوید که با نصب دوربین‌های صدادار حریم خصوصی افراد نقض نمی‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *